OKUŽENI 32-LETNIK RAVNAL PO PROTOKOLU: Gre za zaposlenega v UKC Maribor

Slovenija

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom v Mariboru so v četrtek popoldne zabeležili pri 32-letniku, ki je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, so danes potrdili v tem zavodu. Bolnik je v bolnišnici v izolaciji, so navedli, postopek je potekal po protokolu.

Drugih informacij zaenkrat ne dajejo. Več bo znanega po novinarski konferenci ob 14. uri, ki bo potekala v novinarskem središču vlade v Ljubljani. Tam bodo spregovorili državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Simona Repar Bornšek, epidemiolog Zoran Simonovič ter predstojnica oddelka za nalezljive bolezni in vročinska stanja UKC Maribor Nina Gorišek.

Za razliko od prvega primera okuženega z novim koronavirusom v Sloveniji naj bi okuženi v Mariboru spoštoval predvideni protokol in je poklical osebnega zdravnika, ki ga je napotil na vstopno točko. Tam so mu vzeli bris, nato pa so ga sprejeli v bolnišnici, kjer je zdaj v izolaciji, piše Večer.

PRVI VW GOLF 8 ŽE NA OBALI: Ponovno kralj svojega razreda z najnaprednejšo tehnologijo (FOTO)

je že zapeljal v salon Porsche Koper na Ankaranski cesti 10! Prisrčno vabljeni, da si v ŽIVO ogledate zakaj novi Golf 8 postavlja nova merila na področju digitalizacije in upravljanja v svojem razredu," vabi vse interesente novega modela Marjan Rojc, vodja prodaje vozil Volkswagen pri Porsche Koper.

Vstopna točka za obravnavo in odvzem brisov pri bolnikih s sumom na okužbo s koronavirusom na območju Mestne občine Maribor, sosednjih občin in občin z območja Lenarta, Slovenske Bistrice, Ptuja in Ormoža je začela delovati v četrtek ob 17.30. Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor jo je postavil na območju med Mercator centrom Tabor in sedežem tamkajšnje gasilske brigade. Jemanje brisov so v mariborskem zdravstvenem domu sicer izvajali že prej, a na terenu pri pacientu.

V UKC Maribor so že od pojava novega koronavirusa v sosednjih državah pred dvema tednoma prepovedani obiski na vseh oddelkih. Še vedno je tudi prepovedano parkiranje znotraj bolnišničnega kompleksa. Že prej so zatrjevali, da so na morebiten izbruh novega koronavirusa pripravljeni.

Poleg njega so v Sloveniji okuženi še trije moški, ki so potovali po Maroku in so se vrnili v Slovenijo prek Italije, ter še moški in ženska, ki sta potovala po Italiji.

Epidemiologi bodo poskusili poiskati in se pogovoriti z vsemi, ki so bili v tesnejših stikih z okuženimi Slovenci.

Ministri EU za zdravje pa se bodo zaradi širjenja novega koronavirusa danes v Bruslju sestali na drugem izrednem zasedanju v manj kot mesecu dni. Med ključnimi cilji je okrepiti usklajevanje, zlasti izmenjavo informacij, ter zagotoviti ustrezno oskrbo z zdravili. Evropa je na tem področju ranljiva, saj je večina proizvodnje zunaj EU.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boris |  06 .03. 2020 ob  11: 17
Kakšna ZDRAVILA? Proti virusom ni ZDRAVIL!
Spet neumnosti !