OKULTIZEM NA STRUNJANSKEM KRIŽU: Župnik zaradi satanističnega simbola poklical policiste

Piran

Po poročanju Primorskih novic je duhovnik Bojan Ravbar včeraj poklical policiste, ker so si vandali najverjetneje privoščili neslano šalo. Na križev podstavek so narisali satanistični simbol.

Pred desetimi dnevi so neznanci s črnim sprejem narisali narobe obrnjen pentagram, ki se uporablja v okultizmu. Nato pa je nekdo dodal še napis, ki je v nasprotju z risbo, pišejo Primorske novice. Ravbar je poklical policiste, ker se je zbal, da bo sledilo še kaj tretjega.

Maks Filipčič, ki je član sveta javnega zavoda Krajinski park Strunjan, se boji, da bo križ ponovno zagorel, kot se je to zgodilo v letih 2002 in 2012. Umetnik Dean Verzel je deseto obletnico požiga križa obeležil z novim požigom. Ker so na križu ostali sajasti madeži, so leta 2011 postavili novega, kamnitega. Stal naj bi 50.000 evrov, denar pa so prispevali tako podporniki kot hotel Krka.

Strunjanski križ so postavili mornarji in ribiči leta 1600 v zahvalo Materi božji, ki naj bi jih rešila pred strašnim viharjem. Zgodba pripoveduje, da se je prikazala na vrhu klifa nad Mesečevim zalivom in vihar je takoj ponehal.

Deli novico:

RAVBAR KOMANDA |  14 .07. 2017 ob  21: 03
policaji, IŠČITE, IŠČITE !!... (fido.press)
RS |  14 .07. 2017 ob  09: 15
V takšni državi kot je RS, ne rabiš nobene usode da te zajebe.
še neke tvoje "perle" : |  13 .07. 2017 ob  22: 31
1) a cloveska izkusnja je varljiva.

_______________________________

mogoče, da je bila TISTA tvoja izkušnja o kateri si pisal varljiva, ker si bil v tisti izkušnji ti SAM in pa izključno s tvojimi-svojimi možgani !... ? ; no, v oni moji izkušnji pa jaz nisem bil sam !! ... ... ok ?

--------------------------------------------------------

2) ... in mogoce ji je tudi zal ,da te je njena laz tako psihicno zaznamovala.

______________________________________

od kje si pa zdaj ti to ven "potegnil", da je bila LAŽ ? Hvala za obrazložitev, seveda, v kolikor se boš probal potruditi !... ;-)
- specifikacija : |  13 .07. 2017 ob  22: 13
... nisem mogel vplivati niti podzavestno, niti kakorkoli drugače in niti slučajno ! ...
Ti pa verjames slogarcem. |  13 .07. 2017 ob  22: 10
Ker si ga namensko preskocu

________________________________

ne, nisem ga preskoču, pač pa slučajno "prezrl" ;

zatorej : jaz šlogarcam nisem nikoli verjel ... vse dokler ... ja, vse dokler se njene, od tiste šlogarce predikcije niso tudi de facto realizirale ... ( še enkrat : povsem izven mojih načrtov, hotenj, nagnjenj ali kakršnekoli drugačnih možnosti mojega vplivanja na te evente; magari podzavestno ; namreč, če se za tokratno parafrazo poslužim tiste Heglove "maxime" 'vse kar je realno je racionalno in obratno' : NEMOGOČE NI MOGOČE !! ... :-)
Fato plus Fata Morgana = Catcher in the rye, etc. ... |  13 .07. 2017 ob  21: 09
ergo, še en dober aforizem v zvezi s tem :

La vita è ciò che ti accade mentre sei impegnato a fare altri progetti (John Lennon)
@ |  13 .07. 2017 ob  20: 55
ala ala, spet nabijaš ... če si poizkusil LSD ali nore gobe, je to tvoj problem oziroma veselje ... :-)

sicer pa, razloži mi nekaj oziroma konkretno tole : 'Sem reku ,da ce obstaja je to kvantna usoda. Torej jih je neskoncno.'

- kvantna usoda. jih je neskončno ...

WTF ?

meni je ENA šlogarca napovedala ENO usodo ( sicer z mnogimi konciznimi detajli, vendar to kot njenimi sestavnimi deli, "preludiji" ... ) ; in ta ENA ( ne pa neskončno njih ) se mi je konkretno ( in tako do zadnjega minimalnega detajla ) tudi izpolnila ...

vprašanje zdaj v kolikor bi sledil tvojim navedbam : kje so potem vse tiste moje drugačne, potencialne usode, zakaj se niso izpolnile oz. zakaj se je tisto šloganje tudi v resnici udejanjilo ? ...
in še eno vprašanje, ki me pa zares zanima in bi ga želel zastaviti komu, ki se resnično kaj/kako več spozna na te "stvari" : do kje sega človekova svobodna volja, če sploh, to je, kje ( se ) začne in kje ( se ) konča ... ?
; se pravi, vsaj po mojem občutku nekolikšen "del" svobodne volje MORA ( ?! ) obstajati - če ne drugje in bolj in ne drugače pa vsaj v okvirih/ znotraj okvirov tega determinizma, usode, fata, ali kakor koli bi se že temu lahko bilo reklo ... ?

sapienti sat ! ... ( pa nočejo povedati ? ... )
Miha |  13 .07. 2017 ob  20: 15
... velika praznina. Dosti nam manjka ... Kar smo sejali, to žanjemo. Dajmo mislit, kaj sejemo danes..
@ | danes ob 17:22  |  13 .07. 2017 ob  17: 36
Jaz nisem nic trdil da kaj jaz sem.
Ti si se definiral kot agnostika.
T
i verjames da obstaja , ker imas svojo izkusnjo in percepcijo za nezmotljivo. Torej dopuscas samo moznost DA obstaja. Torej nisi agnostik.

Ti ni jasno,da ni razlike, ce si dozivel v prvi osebi, ali iz druge roke slisal, prebral. Isto je. Tvoja izkusnja ne dela usode resnicne, ni noben dokaz. Ne doda nobene informacije o obstoju usode. Torej nisi agnostik.

Jaz nisem reku da ne obstaja. Sem reku ,da ce obstaja je to kvantna usoda. Torej jih je neskoncno. In to govorim iz prve roke. Sem jo izkusil in videl kot vidim zdaj ta monitor pred mano. A ne trdim ,da obstaja.
@ |  13 .07. 2017 ob  17: 22
Jao, Jao, Jao ... ma si res trd : usodo ( NE vsodo ! ) sem doživel, in to na svoji lastni koži ( ter ne "x sentito dire" ! ... ); torej VSE, kar mi je bilo napovedano oziroma prerokovano sem doživel in preživel; drugače pa sem jasno tukaj priznal, da o "parametrih" usode nimam pojma - in ti ? ti ne dopuščaš možnosti niti, da obstaja, pač pa kategorično trdiš, da je ni;

se pravi, ti NISI agnostik ! :-)
MARANATA |  13 .07. 2017 ob  16: 55
O BOG-BLAGOSLOVI VSE STORILCE ZLA,SAJ NE VEDO KAJ DELAJO.USMILI SE JIH O,GOSPOD.
CQ, CQ, YU3DTN ! :-) | danes ob 16:43  |  13 .07. 2017 ob  16: 49
Pac ne poznas kvantne mehanike. Ce bi obstajala je kot sem ti napisal neskoncno vsod. Pac imas zastarele podatke in si usodo ce obstaja predstavljas na primitiven nacin.

Spet si ponovil, da neves nic o vsodi. To je bistvo agnosticizma: Ne vemo nic o temu, zato ne moremo trdit ne da obstaja, ne da ne obstaja.

Ponavljam: Ce napises ,da neves ce je povezana z bogom , al z isolo che non c'e' ali necim tretjim, pomeni,da neves nic o njej. Torej ne mores trdit ,da obstaja ali ne, ker neves NIC o njej. Ti trdis ,DA obstaja , torej NISI agnostik.
1