OKOLJE PIRAN GLEDE ONESNAŽENJA V LUCIJI: "Nismo uspeli postaviti pnevmatskega čepa" (FOTO)

Piran

Včeraj smo poročali, da je prišlo v kanalu Fazan v Luciji v ponedeljek do onesnaženja. Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje so koprski poklicni gasilci ugotovili, da gre za manjše razlitje. Z baražo so zajezili iztekanje snovi iz cevi za meteorne vode, delavec iz Okolja Piran pa je s čepom zaprl dotok v kanal. Oglasil se nam je bralec z drugačno zgodbo.

Foto: bralec

Kot so še včeraj navedli pri Upravi RS za zaščito in reševanje, sta bila o dogodku obveščena tako policija kot Vodnogospodarsko podjetje Drava.

Oglasil se nam je bralec, ki pravi, da se neznana tekočina še zmeraj izliva v kanal. Po njegovih ocenah bi lahko šlo za nafto, bencin ali kaj podobnega. "Bariera, ki so jo naredili, očitno služi sama sebi in ne preprečuje onesnaževanje," pravi bralec.

Kot pojasnjuje pri Okolju Piran, so bili o izpustu obveščeni v ponedeljek ob 16.30, ko so jih poklicali redarji.

"Operater nam je sporočil, da so gasilci na lokaciji in postavljajo bariero na vodni gladini. Naša interventna ekipa je na terenu ugotovila, da gre za sum izlitja snovi podobne oljnemu madežu, vendar zaradi visokega vodostaja morja (plime) ni uspela postaviti pnevmatskega čepa. Na današnjem ogledu ob približno 7.25 zjutraj ter ponovno ob 11. uri pa madeža na vodi nismo opazili. Predvidevamo, da se je tekočina razredčila in izgubila v morjuPovzročitelja nismo odkrili, neznano ostaja tudi mesto vnosa tekočine v meteorno kanalizacijo," so še navedli v Okolju Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
va cagar |  16 .12. 2020 ob  11: 59
baraža je namenjena zajezitvi in proti širitvi onesnaženja. Za preprečitev je potrebno najti izvor onesnaženja