OKOLJE PIRAN DO NADALJNJEGA VODI ALEN RADOJKOVIČ: "Če se sodna praksa ne bi spremenila, bi bila odločitev verjetno drugačna"

Piran

Alen Radojkovič, ki mu je 27. marca 2019 potekel mandat za vodenje Javnega podjetja Okolje Piran, bo skladno z 28. členom statuta podjetja opravljal funkcijo zastopnika za določen čas, do imenovanja novega direktorja, kar predstavlja v danih okoliščinah spremenjene pravne prakse verjetno najbolj optimalno rešitev, sporočajo s piranske občine. 

Pri odločitvi je Občina Piran sledila dejstvu, da se je sredi prejšnjega meseca spremenila dolgoletna sodna praksa glede vpisov poslovodnih oseb v sodni register. Koprsko sodišče se je namreč na podlagi primera iz komunalnega podjetja Marjetica Koper postavilo na stališče, da če ima družba nadzorni svet, mora le-ta tudi imenovati poslovodjo (direktorja) in zastopnika za določen čas. V primeru, če bi zastopnika za določen čas imenoval ustanovitelj (in ne nadzorni svet), se  imenovani zastopnik za določen čas ne bi mogel vpisati v sodni register, kar bi utegnilo povzročiti pravne zaplete pri poslovanju podjetja.

"Zaradi zagotavljanja zakonitosti in transparentnosti poslovanja je bila odločitev, da do imenovanja novega direktorja vodi družbo še naprej prejšnji direktor, ki je že vpisan v sodni register, najbolj smiselna. V primeru, da se sodna praksa ne bi sredi prejšnjega meseca spremenila, bi bila odločitev občine glede imenovanja v. d. direktorja verjetno drugačna," so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  03 .04. 2019 ob  09: 21
Ali je res, da bo tam po individualni pogodbi svetovalec direktorja Hočevar (nekdanji direktor Rižanskih vodovodov). V RV so ga po naročilu nadzornega sveta morali zapsliti po individualni pogodbi, dela pa kar se mu zazdi, večinoma nič. Tudi v službo hodi kot nanese. Kje ste občine lastnice RV?