OGROŽEN SPORAZUM Z VLADO: V Levici nezadovoljni s Črnčecem

Slovenija

V Levici naj bi zaradi imenovanja Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v KPV preklicali za danes predviden podpis sporazuma z vladnim peterčkom, ki je za zdaj le parafiran, poroča spletna Mladina. S premierjem Marjanom Šarcem naj bi se sestali v petek, dotlej pa izvajali pritisk. V Levici navedb za STA uradno niso ne potrdili ne zanikali.

V največji vladni stranki LMŠ so za STA pojasnili, da do podpisa sporazuma sodelovanja z Levico danes ni prišlo zaradi neuskladitve terminov predsednikov strank. Po njihovih navedbah pogovori na vseh ravneh potekajo, predsednik LMŠ Šarec pa se bo z Levico tudi sestal.

Na Šarca bodo vršili pritisk

V Levici bodo dogajanje komentirali predvidoma v sredo. Po poročanju Mladine naj bi koordinator Levice Luka Mesec svet stranke obvestil, da sporazuma o sodelovanju s Šarčevo vlado zaradi imenovanja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade (KPV), odgovornega za nacionalno varnost, ne bodo podpisali. Mesec naj bi članom sveta tudi pojasnil, da bo stranka do petka na Šarca vršila pritisk, da umakne Črnčeca s položaja.

Ostro so nastopili že minuli teden in Šarca pozvali, naj njegovo imenovanje prekliče, pridružili pa so se tudi peticiji proti njegovemu imenovanju. Na Šarčevo odločitev glede Črnčeca so se namreč zaradi njegovih preteklih izjav, ki se nanašajo zlasti na migrante, ostro odzvale tudi nekatere nevladne organizacije. Šarec je sicer v minulih dneh zagotovil, da bo vlada na področju migracij kljub imenovanju Črnčeca zagovarjala solidarnost. Napovedal je, da bo državnega sekretarja odstavil, če bo še izražal nestrpna stališča.

Za Levico ključna še druga vprašanja

Levica naj bi se želela s Šarcem pogovoriti tudi o drugih odprtih vprašanjih, ki so za njih ključnega pomena, med te spadajo tudi vprašanje NLB, drugega tira, imenovanja guvernerja Banke Slovenije, sodelovanja z Natom in drugih osrednjih projektov Levice, kot so minimalna plača, zdravstvo in pokojnine, še poroča Mladina.

Da je bil za danes predviden podpis protokola sodelovanja Levice z vlado preklican, je po današnji seji izvršnega odbora stranke potrdil prvak DeSUS Karl Erjavec. Ker informacij o tej zadevi nima, je ni želel komentirati, je pa seznanjen z nezadovoljstvom Levice glede imenovanja Črnčeca.

Dogovora ne smejo spreminjati

Erjavec je spomnil na dogovor, da tistega, kar bo podpisalo pet strank, ne smejo spreminjati. "Mi smo podpisali tisto, kar je bilo dogovorjeno z Levico, parafiran je bil protokol. Dogovor je bil, da se protokol po potrditvi vlade uradno podpiše. Levica je spoštovala dogovor, ko je šlo za podporo mandatarju, spoštovan je bil tudi dogovor, da ne bo glasovala proti vladi," je še spomnil Erjavec.

Deli novico:

hallber |  19 .09. 2018 ob  12: 59
Moje mnenje je, da osebki tipa črnčec nimajo kaj iskati v KPV. Če prebereš njegove komentarje na družbenih omrežjih in če si koliko-toliko normalen, ti bo takoj jasno zakaj. Šarec zberi se že enkrat!
Durruti |  19 .09. 2018 ob  12: 38
Ja , kaj čemo, ali si naš ali nisi naš. Tako nekako so ti komentarji.
V Nemčiji imajo hvalabogu malo širša obzorja, kar ni čudno glede na to kaj vse se je pri njih dogajalo zadnjih 100 let.
Oni pač imajo jasna stališča glede skrajne desnice, mi pa po mnenju tega spodaj imamo celo stranko v parlamentu, ki naj bi to bila.

@ Durruti | danes ob 11:48  |  19 .09. 2018 ob  12: 29
očitno je da ne veš kaj pišeš. Ja omenil si funkcionarja in skrajno desnico v Nemčiji in JA tudi v SLO imamo desno stranko (SDS), ki ima do migrantov skrajno desna stališča. Torej če so zaradi tega ker je funkcionar simpatiziral s skrajno desnico le tega odstranili iz položaja potem bi bilo prav da se odstrani tudi (skrajna) desnica iz parlamenta še posebej če bi zmagala na volitvah in bi imeli skrajno desničarsko vlado. Tako bi to bilo pri nas če bi bil mandatar IJJ. A ti je zdaj kaj jasno?
Sicer pa nevem zakaj problematizirat zamenjavo funkcionarja, to se pri nas dogaja vedno kadar se zamenja stranka na oblasti!
Durruti |  19 .09. 2018 ob  12: 21
V deželi Kranjski je veliko vaščanov, ki niso seznanjeni s tem kaj se dogaja izven njihove fare.
Kako naj bo drugače, če so se v svoji bližnji zgodovini srečali enkrat z nemškim Wehrmacht-om in drugič s Titovo vojsko.
In edini vir ostalih informacij je bil župnik.
@Durruti |  19 .09. 2018 ob  12: 06
Posnetki protestov v Nemčiji... ja ja ja
Ma kje živiš ?
A ti sploh ne veš kaj se je zodilo konec Avgusta v Nemčiji v kraju Chemnitz ?
@Dorruti |  19 .09. 2018 ob  11: 52
malo si poglej posnetke teh protestov v Nemčiji. Na njih ni videt skrajnih desničarjev.
@Ključ |  19 .09. 2018 ob  11: 49
pejt delat, pa ti ne bo treba stradat!
Durruti |  19 .09. 2018 ob  11: 48
-1
Tu spodaj nekdo komentira moje pisanje na prav bizaren način.
Omenil sem nemškega funkcionarja in skrajno desnico... on pa mi pripisuje to, da naj bi iz parlamenta umaknili SDS.
Ne razumem.
A je SDS neko skrajno desničarsko gibanje ??

eh |  19 .09. 2018 ob  11: 11
Je pa levica še zmeraj edina za katero lahko rečete vsi, ali se strinjate z njimi ali ne, da se držijo svojih predvolilnih obljub :P
Eh |  19 .09. 2018 ob  11: 04
Ne vem kaj se nekateri tako radi zgledujete po Venezueli in tja pošiljate rojake. Zgledujte se po baltskih državah, kjer so res socialne države in ne samo na papirju in se vprašajte, če ne bi radi živeli tako kot tam?!
@ Durruti | danes ob 10:21  |  19 .09. 2018 ob  10: 58
po tvoji logiki je zmagovalec letošnjih parlamentarnih volitev Šarec, saj bi potemtakem morali odstraniti SDS iz parlamenta ker so desnica in imajo nekatera skrajna stališča!
Kje pa piše da morajo obstajat samo leve vlade.
Sicer pa tudi pri nas se zamenjuje vodjo Sove, VOMO-a, če na oblast pride ena ali druga stranka oz. je šef obveščevalne službe iz drugega političnega pola kot je predsednik vlade. Nič novega!
Durruti |  19 .09. 2018 ob  10: 21
Ma kaj kompliciramo.
V Nemčiji so enostavno odstavili vodjo njihove varnostno.obveščevalne službe Hans-Georg Maassen-a, ker je pokazal določene simpatije do skrajne desnice.
Nič lažjega kot to.
A pri nas pa mora zaradi podobnega primera vlada past....
Amaterji.
1