OGORČENI NOVOGORIČANI, KI ČAKAJO TESTIRANJE: Enourna zamuda, gneča, težave z vozili na parkirišču (FOTO)

Slovenija

V Novi Gorici, kjer bi morali ob 9. uri začeti z množičnim testiranjem na okužbo z novim koronavirusom, so zaradi tehničnih težav zamaknili začetek testiranj. Na testiranje, ki se je nato začelo nekaj po 10. uri, je po oceni Simona Vedramina iz civilne zaščite na lokaciji na Kidričevi cesti čakalo med 100 in 200 oseb.

V civilni zaščiti so skladno z dogovorom pripravili vse potrebno za testiranje na način drive-in. Tako so v torek postavili šotor, danes pa še vso ostalo potrebno opremo za zagotovitev nemotenega in varnega testiranja, je pojasnil namestnik poveljnika občinskega štaba civilne zaščite Nova Gorica Simon Vendramin.

"Žal so nam zjutraj sporočili, da bo testiranje zamaknjeno za določen čas, kajti v Ljubljani naj bi prišlo do tehničnih težav," je povedal Vendramin.

Medtem je na testiranje čakalo med 100 in 200 oseb, nekateri že od pol osmih zjutraj. Ljudje so bili po besedah Vedramina ogorčeni, pri čemer jih tudi sam razume. Stanje v vrsti namreč povečuje možnost okužb. "Če ne drugega, bodo zboleli, če ne za covidom, pa za prehladom," je dodal.

Namestnik poveljnika civilne zaščite je sicer izrazil upanje, da bo testiranje steklo in bo bolj tekoče. Zaradi čakanja na teste je občasno prihajalo do manjših težav z zastoji vozil pri uvozu na parkirni prostor, vendar so po Vendraminovih zagotovilih v sodelovanju z mestnimi redarji tudi to težavo rešili.

"Odziv ljudi je ogromen, žal pa je prišlo do zamude pri začetku testiranja. Zaradi tega je nastal tudi manjši prometni kaos v bližnjem križišču, kar pa je redarska služba, ki je prišla na kraj testiranja, kasneje obvladala," je povedal novogoriški podžupan Sašo Kogovšek.

Množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom s hitrim testi danes poteka v več kot 20 krajih po Sloveniji. Na ministrstvu za zdravje so v ponedeljek do 17. ure prejeli podatke o opravljenih 1382 hitrih testih na novi koronavirus, pozitivnih je bilo 142.

Velika gneča za testiranje je bila včeraj tudi v Ljubljani, kjer so ljudje čakali na odvzem brisa v vrsti tudi dve uri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  23 .12. 2020 ob  22: 18
pritožbe spreema g. Janša, ki ureja tudi zdravstvo