OGLEJTE SI ISTRSKO DEDIŠČINO IZ FOTELJA: Od bogate zgodovine vas loči le en klik

Izola

V okviru projekta Mreža in virtualizacija butičnih muzejev podeželja LAS Istre z akronimom #BUTMUZ, ki je namenjen promociji, digitalizaciji podeželja slovenske Istre in njenih butičnih muzejev, bodo vzpostavili spletno mesto, na katerem je zbrana kulturna in naravna dediščina slovenske Istre.

Tako partnerji v projektu pod okriljem LAS Istre - Občina Izola kot vodilni partner, Turistično združenje Izola, Pomorski muzej Sergej Mašera Piran, Inštitut IRRIS in Občina Ankaran - snujejo mrežo, v kateri bodo predstavili približno 300 eksponatov in lokacij, ki so povezane z dediščino slovenske Istre, so zapisali v skupnem sporočilu za javnost po včerajšnji novinarski konferenci.

Večina eksponatov in lokacij je bila posneta v sodobnih tehnikah, na ogled pa bodo tudi arhivske fotografije in ostali materiali. Spletno mesto bo uporabno orodje, h kateremu se bodo zatekli obiskovalci, predstavljalo pa bo tudi nabor digitalizirane dediščine, ki jo bodo na privlačen in praktičen način približali tudi mlajšim generacijam.

V okviru projekta, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, je nastalo tudi učno gradivo (delovni zvezek, priročnik za učitelje in starše) za drugo triado osnovne šole.

V projektu so nastali še štirje turistični itinerariji, ki lahko služijo kot načrt poti ali zgolj ideja za izlet. Za vse, ki pa bi Istro in njeno zaledje radi začutili v svoji polnosti, je sestavljen tudi dvodnevni itinerarij.

V tem mesecu partnerstvo izvaja predstavitve turističnega produkta in itinerarijev za novinarje in turistične delavce, v novembru pa bo potekala tudi spletna oglaševalska kampanja. Izdelali bodo tudi strokovne podlage v obliki dokumenta za identifikacijo novega butičnega muzeja slovenske ribiške in industrijske dediščine z investicijskim program in akcijskim načrtom del za vzpostavitev interaktivne hiše ribiške industrije Slovenije na območju nekdanje tovarne Argo v Izoli, so še zapisali partnerji v projektu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija