OGLASILE SO SE SIRENE: V Piranu in Izoli morje prestopilo bregove

Piran

Včeraj 20.15 je bila v Piranu zaradi visokega plimovanja sprožena sirena javnega alarmiranja z znakom - opozorilo na nevarnost, zaradi česar so domačini umaknili svoje avtomobile, parkirane na izpostavljenih območjih. Gasilci iz Kopra, Izole in Pirana intervencij niso zabeležili.

Zaenkrat ni strahu pred poplavami, kot jih je lani doživel Piran.

V Piranu je morje poplavilo Prešernovo nabrežje, obalo pred hotelom Piran in glavni pomolV Izoli pa je zvečer morje prestopilo rob obale na parkirišču pri Srednji šoli IzolaNa naše poizvedovanje, so nam gasilci v Kopru, Izoli in Piranu pojasnili, da intervencij niso zabeležili.

Večjih nevšečnosti na Obali ne pričakujejo niti danes, vremenska napoved za prihodnje dni je ugodna.

Jutri ob morju že sončno

Danes bo še spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Še bo vetrovno. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22 stopinj Celzija.

Jutri bo predvsem v vzhodni Sloveniji in ob morju sončno. Drugod bo spremenljivo oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, ob morju 17, najvišje dnevne od 18 do 24, na vzhodu in ob morju do 27 stopinj Celzija.

Obeti

V nedeljo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v hribovitih krajih bodo nastale popoldanske plohe in nevihte. Še bo pihal jugozahodni veter, ki se bo proti večeru ponovno okrepil. V ponedeljek bo oblačno in občasno deževno.

Vremenska slika

Hladna fronta je dosegla zahodni Balkan, za njo pa je nad severno Italijo nastalo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka k nam topel, vlažen in nestabilen zrak.

Biovreme

Danes bodo razmere obremenilne za veliko ljudi. Obremenitev se bo najpogosteje kazala v obliki slabega počutja, s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z motnjami v spanju, utrujenostjo in potrtostjo. Moteno bo spanje v noči na petek. V petek in soboto bodo občutljivi ljudje imeli še značilne vremensko pogojene težave.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija