OGLAS, KI OČETE OZNAČUJE KOT NASILNEŽE, RAZBURJA SLOVENIJO: "Ni objektivno, ni vzgojno in ni sprejemljivo!" (FOTO)

Slovenija

Marsikoga je v minulih dneh razburil obcestni plakat, ki opozarja na nasilje v družini. Zakaj? Ker očete prikazuje kot nasilneže in vse "meče v en koš", so prepričani.

Plakat, ki ga je naročilo Društvo Ženska svetovalnica, oblikovala pa družba za komunikacijski management Pristop, in ki v teh dneh dviguje veliko prahu, prikazuje otroka z materinim znamenjem na eni strani obraza in podplutbo na drugi strani. Mnoge je zmotilo, da je podplutba označena kot "očetovo znamenje", s tem pa jasno nakazuje, da so povzročitelji nasilja v družini izključno moški, hkrati pa vse očete označuje kot nasilne.

Na neprimernost plakata je na Twitterju opozoril tudi Aleš Kovšca, predsednik Državnega sveta RS. "Javno pozivam Varuha načela enakosti k takojšnjemu ukrepanju! Tale plakat demonizira očetovstvo in meče v isti koš vse zgledne očete z nasilneži. Ni objektivno, ni vzgojno in ni sprejemljivo! Kot oče se počutim užaljenega," je zapisal. Pritrjujejo mu mnogi.

Oglas je del skupne akcije Znamenja, ki so jo pripravili Društvo Ženska svetovalnica, Društvo za nenasilno komunikacijo in Društvo SOS telefon. "Opozarjamo na zaskrbljujoče povečanje nasilja tekom pandemije. Pozivamo vse osebe, ki so doživele ali še doživljajo nasilje, njihove bližnje ter druge osebe, ki so zaznale nasilje v svojem okolju, da nasilje prijavijo," so v Ženski svetovalnici zapisali na Facebooku in priložili fotografijo še enega plakata iz iste kampanje. Plakat je podoben tistemu z otrokom, le da je na njem ženska, ki ima na eni strani obraza materino znamenje, na drugi pa "partnerjevo znamenje".

Tudi pod to objavo se je vsul plaz neodobravajočih komentarjev. Večina je propagando označila za diskriminatorno. Kaj pa vi menite o njej? Se vam zdi ustrezna?

V sodelovanju nevladnih organizaciji Društvo Ženska svetovalnica, Društvo za nenasilno komunikacijo in Društvo SOS...

Objavil/a Ženska Svetovalnica dne Torek, 20. april 2021

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
galeb |  25 .04. 2021 ob  11: 44
@Ištrijan
Negativne izkušnje z ženskami? Se jih bojiš? Sovražiš? Preziraš?
Še vedno imaš možnost izbire: obstaja tudi drugi spol.
galeb |  25 .04. 2021 ob  07: 48
Glede moških partnerjev so oglasi povsem na mestu. Čeprav se tu in tam najde tudi kakšna ženska, ki dvigne roko nad partnerja, a zanemarljivo malo. Skoraj vsi uboji so izvršeni od moškega, žrtev pa je ženska.
Glede očetovstva so pa oglasi pristranski. Tudi matere pretepajo otroke. Jih stradajo, nečloveško kaznujejo... Znani primerni po vsem svetu.
Zato bi ti panoji morali nujno prikazovati TUDI enako sliko otroka, z napisom: PRIROJENO MATERINO ZNAMENJE in PRIDOBLJENO MATERINO ZNAMENJE.
Pojavljati bi se morali oboji plakati.
Ker krivični so do očetov, ki znajo biti in so dobri očetje.
Eho |  25 .04. 2021 ob  00: 48
-4
Po moji popolnoma laični oceni si je celo zna biti tak pristop domislil še najverjetneje nekakšen moški, ki si po moji povsem laični in popolnoma nestrokovni domnevi tipo prizadeva, da bi bile ženske še bolj prikrajšane za srečo kot so itak že sedaj prikrajšane za srečo v življenju....So moški, ki ne tepejo ne otrok ne žensk, in so tudi taki, ki jih tepejo....Tej, ki jih ne tepejo jih še naprej ne bodo tepli, nikoli jih niso in nikoli jih ne bodo...Vprašanje pa je kako se bodo na to odzvali tisti, ki jih tepejo, na katere tudi opozarja ta plakat....Upajmo samo, da jih ne bodo še bolj....Po moje si česa takega ni domislila ženska....
Ištrijan |  24 .04. 2021 ob  22: 32
Kaj drugega pricakovat od militantnih zdruzenj zafrustriranih zensk, ki svoje zivljenjske tezave racionalizirajo s po njihovo, krivdo moskih.
bubobubo |  24 .04. 2021 ob  22: 19
za očetovo se res ne bi strinjala, ker znajo bit matere še hujše zlo, za partnerjevo znamenje pa sigurno drži, bolj težko bi našli na moškem znamenje partnerke
kokodek |  24 .04. 2021 ob  21: 16
žal največ nasilja povzročijo moški, vsaj tako pravi statistika