OGENJ, KI JE ZAJEL EVROPO - NARODNI DOM V TRSTU 1920-2020: Vabilo na prvo predstavitev monografije v Sloveniji

Koper

Društvo TIGR Primorske – območna enota za slovensko Istro v sodelovanju s knjigarno LIBRIS in Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper vljudno vabi na predstavitev knjige Ogenj, ki je zajel Evropo: NARODNI DOM V TRSTU 1920-2020 (Cankarjeva založba 2021) avtorjev dr. Boruta Klabjana in dr. Gorazda Bajca.

Knjiga je prva poglobljena in natančna študija o požigu osrednje institucije Slovencev v Trstu, hkrati pa tudi njegova sociološka in kulturološka zgodovina. Prva predstavitev knjige v Sloveniji bo v sredo, 14. julija 2021, ob 19.00 uri na Prešernovem trgu v Kopru. Dr. Borut Klabjan je doktor zgodovinskih znanosti, znanstveni svetnik na Znanstveno-raziskovalnem središču Koper in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Dr. Gorazd Bajc je doktor zgodovinskih znanosti in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Pogovor bo povezovala Jadranka Šturm Kocjan. V primeru dežja bo prireditev v Mali loži. Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ ter upoštevajoč PCT - pogoj. Dogodek je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jo sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.