OGABNO POČETJE SREDI PORTOROŽA: Zaokrožile fotografije ljudi, ki opravljajo potrebo na javnih površinah

Piran

Na spletu naj bi v zadnjem času zaokrožile fotografije oseb, ki opravljajo potrebo kar na javnih površinah v središču Portoroža. Iz Okolja Piran so sporočili, da razumejo, da gre za izredno nujo, ko človek ne more zdržati in je primoran opraviti potrebo vsem na očeh, ne da bi se pri tem menil za osnovno kulturo in minimalne higienske standarde, ki veljajo v urejenih družbah.

Da do takšnih primerov ne bi več prihajalo, iz Okolja Piran sporočajo, da so v piranski občini skozi vse leto na voljo javne sanitarije na štirih oziroma šestih lokacijah. V Piranu na Levstikovi ulici (ob Zelenjavnem trgu) obratujejo sanitarije vsak dan celo leto in so brezplačne. Od začetka junija do konca septembra od 7. do 23. ure, od oktobra do konca maja pa od 7. do 18. ure.

Na Dantejevi ulici v Piranu (pri glavni avtobusni postaji nasproti Uprave za pomorstvo) so sanitarije odprte od začetka junija do konca septembra vsak dan od 6. ure do polnoči, od oktobra do konca maja pa od 7. do 20. ure. Njihova uporaba vas bo stala 50 centov.

V Portorožu na Postajališki poti (avtobusna postaja) so sanitarije brezplačne in od junija do konca septembra odprte od 7. ure do polnoči, od oktobra do konca maja pa od 7. do 21. ure. Tudi v Luciji ob otroškem igrišču v Parku sonce so sanitarije brezplačne in odprte vse dni v letu: od 8. do 20. ure od začetka aprila do konca oktobra in od 10. do 17. ure od novembra do konca marca.

Dodatna stranišča, ki obratujejo v zimskem času le ob vikendih in praznikih, so na Centralni plaži Portorož, v poletnem času pa obratujejo še stranišča na Plaži Punta.   

V Okolju Piran prosijo vse uporabnike javnih sanitarij, da spoštujejo red in zapuščajo za seboj čisto stranišče. Velikokrat se namreč zgodi, da malomarneži zapustijo stranišče v tako slabem stanju, da je za druge uporabnike, sploh za otroke ali invalide, uporaba popolnoma nemogoča.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
tupamaros |  27 .05. 2019 ob  21: 33
-1
pijani italijani se userjejo povsod brez kančka sramu
Matej |  27 .05. 2019 ob  21: 05
11
Stranišč je na obali občutno premalo. Sprašujem se, kako je lahko Mercator v Luciji, ali TPC , ali TUŠ, sploh dobil uporabno dovoljenje za obratovanje, če ne premore niti stranišča.
vseved |  27 .05. 2019 ob  18: 47
Najverjetneje je to kak " gospod" ali "gospa" v mercedesu.