ODZIVI PRED DANAŠNJO SEJO: Svetniki niso naklonjeni proračunu; bo Piran danes ostal brez župana?

Piran

Današnja seja piranskega občinskega sveta bo, kot kaže, burna. Župan Đenio Zadković je namreč napovedal odstop, v kolikor danes ne sprejmejo proračuna. Hrbet so mu na včerajšnjem srečanju koalicije obrnili prav svetniki iz vrst njegovega Gibanja za občino Piran (GZOP), nič kaj naklonjeni proračunu pa niso niti svetniki iz ostalih strank. Bo torej Piran ostal brez župana?

Seja je sklicana za danes ob 16. uri v dvorani Domenica Tintoretta občinske palače v Piranu. Najbolj vroča točka dnevnega reda bo zagotovo proračun Občine Piran, saj mu svetniki iz različnih strank niso naklonjeni.

Barbara Kožar iz Levice (na sliki spodaj) bo skoraj zagotovo glasovala proti, ker, kot pravi, niso dobili dovolj podatkov o velikih investicijah, kljub temu da so za informacije zaprosili. "Moja dolžnost je, da dvignem roko proti v takem primeru," nam je pojasnila.

Po mnenju svetnice SD Meire Hot (na sliki spodaj), pa proračun ni dovolj investicijsko in razvojno naravnan, med drugim pogreša celovite ureditve kolesarskih poti. Kot pravi, je za sanacije piranskih ulic načrtovanih premalo sredstev, najbolj pa obžaluje, da so sredstva za lucijski vrtec prenizka in tako ne zagotavljajo dejanske izgradnje. "Skrb za otroke bi morala biti primarna funkcija občine," je prepričana. Nesprejemljivo se ji zdi tudi, da je občutno premalo sredstev namenjenih za prepotrebno izgradnjo infrastrukture na podeželju in v zaledju občine.

S piranski proračunom se ne strinja niti Robert Fakin z liste Naš kraj. "Ta proračun je daleč od potreb občanov. Nimamo možnosti zagotoviti občanom dostojne pietete posloviti se od najbližjih, saj na pokopališču ni več mest. Vsak normalen župan bi recimo to reševal. Porabili smo, recimo, 1.600.000 evrov za Dom vodnih športov, zdaj bomo pa dali še 500.000 evrov … zaledje nima kanalizacije in še bi lahko našteval v nedogled! Ta proračun vsebuje le kozmetične popravke in nič drugega."

V precepu pa je Denis Fakin iz SMC: "Če bo večina za proračun, bom glasoval za, sicer pa ne. Nikoli v življenju še nisem bil tako v precepu, sploh ne razumem več, kaj se dogaja."

In kaj se kuha v ozadju v vrstah Zadkovićevega GZOP?

Kristijan Cerovac iz GZOP nam je postregel z odgovorom, da v imenu svetniške skupine še ne more podati celovite in verodostojne izjave v zvezi s sprejemanjem proračuna, ker še vedno zbirajo vse potrebne in nujne informacije. Ob tem je dodal, da stranka GZOP želi konstruktivno in tvorno sodelovati pri izvajanju volilnega programa v dobrobit občine Piran in vseh njenih prebivalk in prebivalcev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
tintoreta |  27 .03. 2019 ob  01: 14
Obala1, moje ime je Barbara Kožar. Pred 10 leti sem izstopila iz stranke SD. In to ne zaradi svetniškega mesta. Pred 4 leti sem se pridružila stranki TRS, ki se je lani z IDS združila v Levico. Če vas karkoli zanima le povprašajte. Kar tako povprek pisati je neproduktivno. In na naslednjih volitvah tudi vas vabim h kandidaturi. Z veseljem vas podprem. Za tiste ki jim je za svoj kraj in občino res mar, je dela na pretek. S spoštovanjem!
stars48 |  26 .03. 2019 ob  18: 45
14
Obcina Piran...sram me je, da zivim v tej obcini, da me zastopajo svrtniki, ki se jim ne sanja, kaj je prav in kaj ni. A ne znate stopiti skupaj in najti skupno pot, ki bo v dobro vseh obcanovjQuery112307564401081099958_1553621799574
Aja, pozabila sem, da se vam gre izkljucno za podtikanje polen tistim, ki bi zeleli nekaj narediti, ker za drugo zal niste sposobni.
Obala1 |  26 .03. 2019 ob  16: 59
26
Svetniki komentirajo ....Kozar? A ni to tista ki je zamenjala vse stranke samo da pride v opcijski svet? Hot? A ni to tista ki je v prejšnjem mandatu samo delala usluge zlahti vezano na parcele ter ureditve parkirišča pri Marini ( prav me zanima kakšna je bila provizija tam )....Robert Fakin? Dej sina tudi v opcinski svet če si ga že nastavil v Vina Koper....svetniki, en nasvet ...dejte malo delat tudi za volilce ne samo za sebe