ODZIV PU NOVA GORICA NA NAVEDBE O ZAMENJAVI NJIHOVEGA DIREKTORJA: "Očiten način osebne diskreditacije"

Slovenija

Danes so se na pet dni stare navedbe v medijih, v zvezi z njihovim direktorjem Evgenom Govekarjem, odzvali na novogoriški policijski upravi (PU Nova Gorica). Njegovo ime se je namreč pojavilo v dopisu notranje ministrice v odstopu Tatjane Bobnar, ki ga je poslala predsedniku vlade Robertu Golobu, in v povezavi s poročilom, ki ga je za Goloba pripravil v.d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Evgen Govekar

"Med drugim v kontekstu, kot zahtevo po njegovi zamenjavi že 31. maja 2022. V medijih se ga je posledično na različne načine domnevno povezovali tudi z določeno politiko," so zapisali na PU Nova Gorica in dodali, da Govekar "ostro in kategorično" zavrača takšne navedbe.

"Prav tako ostro zavrača tudi zadnjo navedbo v medijih o domnevno njegovi prisotnosti v množici ljudi, ki je pospremila nekdanjega predsednika vlade v zapor na Dobu, kar je preprosto povedano laž," so zapisali. Vse navedbe naj bi Govekar označil kot "očiten način njegove osebne diskreditacije, sam namreč nikoli ni niti simpatiziral nit bil kakorkoli politično dejaven".

Iz PU Nova Gorica so še sporočili, da je Govekar karierni policist, ki je ob upokojitvi svojega predhodnika aprila 2022 kandidiral za mesto direktorja policijske uprave na notranjem kadrovskem razpisu. Do takrat je vodil sektor uniformirane policije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija