ODZIV POLICIJE NA OČITKE V JAVNOSTI: "Ne pristajamo, da bi postali sredstvo kakršnega koli obračunavanja, kogar koli"

Slovenija

Generalna policijska uprava se je na nekatere očitke v javnosti odzvala z besedami, da policija svoje delo opravlja samostojno, zakonito ter z vso predanostjo. "Ne pristajamo, da bi postali sredstvo kakršnega koli obračunavanja, kogar koli. Policija je bila in bo vedno strokovna služba," so zapisali v ponedeljkovem sporočilu za javnost.

Glede očitkov o kadrovskih odločitvah generalnega direktorja policije Senada Jušića so pojasnili, da se vse kadrovske odločitve v policiji izvajajo skladno z zakonom in po postopkih, ki veljajo za izbor za posamezno delovno mesto, vključno z namenom doseganja večje učinkovitosti dela. Pri tem glede na možnosti upoštevajo tudi želje zaposlenih.

Zaradi prostorske problematike, s katero se že dalj časa srečujejo na Litostrojski 54, so na Generalni policijski upravi sprejeli odločitev, da zaposlenim v vodstvu policije omogočijo ustrezne delovne prostori na območju policijskih uprav, kjer imajo bivališče. Odločitev o kraju opravljanja dela pa je bila odločitev posameznika in ne vodstva policije, so dodali. Ob tem niso pojasnili, za katere zaposlene naj bi šlo.

Ne glede na omenjene očitke policija uresničuje svoje temeljno poslanstvo, torej zagotavlja visoko stopnjo varnosti ljudem. Slovenija je v Evropi in svetu prepoznavna kot ena od najbolj varnih držav, so še navedli.

Odziv prihaja v tednih po zadnji seji preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje nedopustno politično vmešavanje v delo policije in drugih pristojnih državnih organov, na kateri sta pričala nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Bobnarjeva je med drugim povedala, da ji je predsednik vlade Robert Golob očital, da Lindav ni opravil svoje naloge glede čiščenja v policiji in da to razume kot izdajo. Ob tem je omenila, da je Lindav sedaj nastanjen v samski sobi na Policijski postaji Škofja Loka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija