ODZIV OBČINE PIRAN NA "IZGINULO TRETJINO TLAKOVCEV": "Proti izvajalcu smo sprožili inšpekcijski postopek" (FOTO)

Piran

Na članek, v katerem smo danes poročali o nezadovoljstvu Pirančanov zaradi absurdno opravljenih del v Ulici IX. korpusa, so se odzvali na Občini Piran. Kot poudarjajo, gradbenih del ni naročila občina, navedbe občinskega svetnika Kristjana Cerovca pa ocenjujejo kot zlonamerne. Pirančani so zgroženi nad tem, kako so v omenjeni ulici položili tlakovce, saj med njimi zijajo kar sedem centimetrov široke fuge.

"Občina Piran ni naročnik omenjenega gradbenega posega. Smo pa že pred dnevi oziroma takoj ob zaznavi gradbenih aktivnosti na omenjeni lokaciji s pomočjo občinskega inšpektorata sprožili proti izvajalcu inšpekcijski postopek. Župan sicer ocenjuje pisanje občinskega svetnika Kristjana Cerovca o omenjeni tematiki kot zlonamerno, do občinskih služb žaljivo in nasploh politikantsko," so se na naš članek odzvali na piranski občini.

V Ulici IX. korpusa so izvajali priklop na kanalizacijo. Tlakovce naj bi z mehanizacijo odstranili, izkopali jašek in luknjo za priklop kanalizacije, nato pa vgradili pokrov in nazaj položili okoli dve tretjini tlakovcev, je zapisala Zora Mužinić, ki je tudi delila fotografije. 

Mnogi občani so nad delom zgroženi, občinski svetnik Kristijan Cerovac pa kritizira "neprofesionalno izvedeno delo", saj da to postopno uničuje Piran in njegove ulice. 

Kristijan Cerovac

"Nesposobneži Občinski, (Pa tu ne pada na vse zaposlene. Večina njih opravlja le svoje delo in to korektno in pošteno.), kakor tudi zaposleni in odgovorni na zavodu za varstvo kulturne dediščine. Pa kaj se greste? Vi res želite ulico. Osebno me nekateri napadajo/napadate, ker se zavzemam za obljube GZOP-a. Zakaj? Zaradi vas nesposobnežev, ki vas še zmeraj povezujejo z nami. Sram Vas bodi, najbolj pa "nestrankarskega" župana," je še zapisal. 

Med drugim Cerovac občini očita "naklepno in nekaznovano uničevanje mesta", kot primer tega pa navaja še asfaltiranje na Punti in pred Staro gostilno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piranež |  21 .03. 2021 ob  08: 56
Sramota, da Piran ni več, kar je nekoč bil !! Žal s takimi dejanji, tudi nikoli več ne bo ! Kaj bi rekli naši predniki, če bi se za trenutek vrnili v naš Piran jQuery112309217636703202208_1616312881148
Cazzimperio  |  11 .03. 2021 ob  21: 28
V Piranu kradejo kamne!
Ukradli so kamne na Tartinijev trgu, pred sodiščem.
Ko so sanirali pomol so zginili kamni.
Ko so sanirali mandrač so zmanjkal bloki kamna.
Na Punti so zmanjkali tlaki.
Zmanjkali,ukradeni kamni zeleznicarske hiške v Luciji.
Sedaj pa spet manjkajo tlaki....

Guardijaradiči pazite, da vam ne ukradejo kamne z občinske stavbe.......
frikofrkic |  11 .03. 2021 ob  19: 56
Dragi Kristjan, dejstvo je, da si okrcal občino, kot da je izvajalec, pa to ni. Dejstvo je, da si tudi ti odločal o projektih občine v tem letu in bi moral vedeti, da med temi ni posegov v tej ulici. Dejstvo je, da tvoje pripombe niso objektivne, so kvečjemu kritične. No, pa tudi uvrščanje paličnjakov v isti koš kot evglene in paramecije kaže na dejstvo, da nisi ravno razgledan, to sicer ni bistveno. Kritika je poskušala biti dovolj konstruktivna, z željo, da ostaneš kritičen, vendar vsaj toliko dostojen, da se najprej pozanimaš o stvareh. Sicer izpadeš mona. Verjetno je to bolj razumljivo kot prispodoba s paličnjaki.
Kristijan  |  11 .03. 2021 ob  18: 54
-3
Frikofrkic Za paličnjake je potrebna ugodna klima. Jo ti s svojim nekritičnim blebetanjem ustvarjaš... Ali pa te jezijo objektivno kritične pripombe. Dejstva so taka kot so in to ne glede na paličnjake, evglene ali paramecije, ki so samozadostne praživali.
frikofrkic |  11 .03. 2021 ob  17: 54
Dragi Kristjan, si občinski svetnik, eden tistih, ki bi res lahko najprej vprašal na občini, dobil uradno informacijo, šele potem pisal. Da ne govorimo, da bi kot svetnik moral poznati proračun, torej tudi projekte, ki jih občina izvaja. To kar pisariš po družbenih omrežjih je na nivoju političnih paličnjakov.
Piero Panin |  11 .03. 2021 ob  17: 10
Ni jih tako lahko polozit da imajo neko celoto,se je treba kar potrudit... :-)
Kristijan  |  11 .03. 2021 ob  15: 32
Spoštovana Veronika Izabela. Mogoče bi se pa s kakšnim starodobnikom mimo pripeljala in si sosedove podporne zidove bližje pogledala. A ne? Zanimiva je Vaša primerjava starodavnega mesta Piran z novodobnim Portorožem.
Veronika Izabela |  11 .03. 2021 ob  11: 05
Tudi okoli hiše v kateri stanuje "velecenjeni" občinski svetnik je vse betonsko, vključno s podpornimi zidovi. Očitno mu je beton bližje kot avtohtoni kamen...