ODZIV OBČINE NA NAVEDBE GIBANJA PRETRESI O NOVEM PARKIRIŠČU ZA TOVORNJAKE: "Naši občani so med bolje obveščenimi, postopek lokacijske preveritve je bil zaustavljen"

Slovenija

Včeraj smo poročali, da so nekateri domačini na Kozini na nogah zaradi gradnje novega parkirišča za tovornjake ob Gostišču Burja. Na navedbe občinskega svetnika Vasje Ivančiča iz Gibanja Pretresi, ki smo jih objavili, so se odzvali na Občini Hrpelje-Kozina. Kot pravijo, marsikaj iz navedenega ne drži.

V Gibanju Pretresi pravijo, da je občina obvestilo o javni razgrnitvi elaborata lokacijske preveritve za individualno odstopanje od prostorskih izvedbenih pogojev (PIP) objavila zgolj na spletni strani, ne pa tudi v občinskem glasilu, zato naj bi bili občani o tem obveščeni 'po naključju'.

Na Občini Hrpelje-Kozina to zanikajo, saj je bila informacija o javni razgrnitvi objavljena v občinskem glasilu št. 1, letnik XXII, na strani 19.

"Ob tem naj poudarimo, da je spletna stran občine temeljni in uradni vir informacij za vse ključne deležnike v občini. Na enem mestu omogoča dostop do vseh relevantnih informacij, ki se nanašajo na delovanje občine," še zagotavljajo. In ker je bila informacija objavljena v občinskem glasilu, zato tudi ne drži navedba, da so bili starejši, ki so nevešči uporabe interneta, postavljeni v depriviligiran položaj.

Kot poudarjajo na občini, so se nekateri krajani takoj po objavi na spletni strani kot v glasilu odzvali in jim je bil omogočen vpogled v dokumentacijo ter vložitev pripomb.

Ob tem dodajajo, da ne gre samo za izgradnjo parkirišča, ki bo namenjeno tovornjakom, ampak za spremembo namembnosti zemljišča za potrebe izgradnje skladišča s parkirnimi mesti za avtomobile in tovornjake.

Investitor želi zgraditi poleg parkirišča tudi industrijski objekt za skladiščenje avtomehaničnega materiala in upravni del s pisarno, garderobo, sanitarijami ter skupnim prostorom.

"Z gotovostjo lahko trdimo, da so naši občani v primerjavi z občani ostalih občin Krasa in Brkinov med bolje obveščenimi, saj poleg obveščanja preko spletne strani dostop do informacij, vezanih na delovanje občine, zagotavlja tudi 10 številk občinskega glasila, ki ga prejmejo vsa gospodinjstva v občini. Število izdanih številk na letni ravni je v sosednjih občinah bistveno manjše.

Postopek lokacijske preveritve je bil na pobudo svetnika in krajanov zaustavljen, kar kaže, da si občina želi dialoga z občani. Ko bodo objektivne razmere to omogočale, je predvideno tudi srečanje s krajani. Občina Hrpelje-Kozina v okviru izvajanja svojih nalog mora med drugim zagotavljati tako kakovost bivanja za svoje občane kot tudi razvoj gospodarstva. Verjamemo, da bomo z dialogom uspeli najti kompromis, ki bo zadovoljil tako krajane kot gospodarstvo," so še zapisali na Občini Hrpelje-Kozina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija