ODZIV FINANČNEGA MINISTRSTVA NA NAPOVED IZ BRUSLJA: Slovenija v boljšem položaju od povprečja

Slovenija

Slovenija je po gospodarski napovedi Evropske komisije, prvi od uvedbe ukrepov za zajezitev pandemije koronavirusa, po kateri se Sloveniji letos obeta sedemodstotni, EU 7,4-odstotni, območju evra pa 7,7-odstotni padec bruto domačega proizvoda (BDP), "v boljšem položaju, kot je povprečje v območju evra", so sporočili s finančnega ministrstva.

"Evropska komisija pričakuje oživitev gospodarske aktivnosti po končani epidemiji, okrevanju slovenskega gospodarstva pa bodo koristili predvsem ukrepi vlade, ki so bili sprejeti za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu, predvsem z ukrepi za ohranitev delovnih mest," so v odzivu na danes objavljeno napoved Bruslja zapisali na ministrstvu.

Kot so dodali, bo Slovenija po pričakovanjih med državami, ki bodo hitreje gospodarsko okrevale, saj so javne finance stabilne in banke likvidne.

DALEČ STRAN, NA POČITNICE: Daleč stran, kjer se začne življenje

Minevajo dnevi, tedni, meseci, ... Zimske plašče smo medtem zamenjali za kratke rokave, že en mesec se sprehajamo v natikačih. Na vrtu je iz sadik zrasla ogromna solata. Edini znani obraz zadnjega meseca je sosedov. Edina znana roka pa je cev hišnega sesalca. Želimo si skočiti v vodo in ležernih poletnih dni.

"Pri tem pa je za izhod iz krize in za čim hitrejšo vrnitev javnih financ v okvir fiskalnega pravila bistvenega pomena preobrazba slovenskega gospodarstva z višjo dodano vrednostjo, manj birokracije in odprava administrativnih ovir," se zavedajo na ministrstvu.

Gospodarska aktivnost naj bi se po napovedih Evropske komisije v Sloveniji v letu 2021 povečala za 6,7 odstotka, kar pomeni, da bi se BDP do konca leta 2021 približeval ravni iz leta 2019, so sklenili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija