ODSTOPIL OD KANDIDATURE, A BO GORTAN BOLNIŠNICO ŠEMPETER ŠE NAPREJ VODIL: Zakaj strokovna direktorica meni, da je to najboljša rešitev?

Slovenija

Svet šempetrske bolnišnice, ki bi moral prejšnji teden odločati o imenovanju direktorja s polnim mandatom, vendar je bila seja zaradi odsotnosti članov sveta zavoda nesklepčna, je včeraj podaljšal mandat v.d. direktorja Ernestu Gortanu. Ta bo bolnišnico vodil za največ eno leto oz. do imenovanja direktorja s polnim mandatom.

Za v.d. direktorja šempetrske bolnišnice, ki jo bo vodil do imenovanja direktorja s polnim mandatom ali največ eno leto, so se prijavili trije kandidati. Vendar so še pred začetkom včerajšnje seje in razprave o v.d. direktorju Gortana prosili, če lahko ostane še naprej vršilec dolžnosti, na kar je pristal.

Svet zavoda je Gortana, ki je trenutni mandat nastopil 17. junija lani, tako potrdil s petimi glasovi za in tremi proti. Nov razpis za direktorja s polnim mandatom pa naj bi bil objavljen v septembru.

"S strani članov sveta zavoda je bilo predlagano, da Gortana povprašamo, če je bolnišnico pripravljen voditi še nekaj mesecev do izvedbe razpisa. Gortan je na to pristal, zato smo glasovali o potrditvi podaljšanja mandata aktualnemu v.d.," je v izjavi po seji povedala predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž.

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler pa je prepričana, da je "to v tem trenutku najboljša rešitev". Do konca meseca vodstvo bolnišnice tako čaka priprava finančnega načrta za letošnje leto.

Gortan je šempetrsko bolnišnico vodil od 17. junija lani, ko je na tem mestu nasledil prejšnjega v. d. direktorja Radivoja Nardina. Nekdanjega prvega moža Intereurope je za v. d. direktorja bolnišnice imenoval svet zavoda, ko se je Nardin odločil za odhod, saj je ocenil, da nima več zaupanja sveta zavoda.

Na včerajšnji seji so se člani sveta zavoda seznanili tudi s poročilom o čakalnih dobah, analizo o opravljenih posegih v bolnišnici v zadnjih petih letih, preložili pa so odločanje o pravilniku za volitve predstavnikov delavcev v svet zavoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija