ODSTOP KOPRSKE DIREKTORICE: To so razlogi, zakaj Mojca Vojska zapušča zavod za mladino, kulturo in turizem (VIDEO)

Koper

Mojca Vojska, direktorica Javnega zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper, je odstopila s položaja. Razlog pa: razhajanja v pogledih s koprskim županom glede tega, kako voditi zavod.

Vojska je že podala odstopno izjavo, ki jo je svet zavoda sprejel. Trenutno teče enomesečni odpovedni rok. S 13. julijem tako več ne bo direktorica javnega zavoda, ki v Kopru deluje na področju kulture, mladine in turizma.

"Moji razlogi za odstop so čisto drugačna videnja vodenja tega zavoda mene, kot direktorice, in vodstva Mestne občine Koper. In zelo težko je sodelovati, če prihaja do takšnih razhajanj. Menim, da direktor javnega občinskega zavoda ne more delovati dobro, če nima podpore občine pri svojih vizijah in idejah," je pojasnila Mojca Vojska.

V ospredje želela postaviti mlade

Kot pravi, je več poudarka želela dati na mladino, predvsem v času, ko je med mladimi vedno več duševnih stisk. "Ni skrivnost, da izhajam iz mladinskega sektorja, nenazadnje se je turizem s kulturo pripojil Centru mladih Koper. Moja strast in poslanstvo sem vedno čutila na področju mladine, kar pa ne pomeni, da se kot direktorica nisem posvečala tudi ostalima dvema področjema," je še dodala.

Njen odstop ne bo vplival na tekoče projekte, je zatrdila. "Imam se za zelo odgovorno osebo in ne glede na moj odstop so stvari urejene – finančni načrt je sprejet, projekti so v teku, sodelavci imajo razdeljeno delo, tako da ne pričakujem v letošnjem letu nobenih neizvedenih stvari."

"Tudi samo sebe sem mogoče malo presenetila s to odločitvijo, ker sem gledala prvotno na to, da mora zavod delovati tekoče, mora imeti podporo in z vztrajanjem na položaju bi se večja škoda delala zavodu," je povedala in dodala, da se želi v prihodnosti usmeriti na delovanje na področju mladih.

Kdo jo bo nadomestil? 

Kdo bo v. d. direktorice, za zdaj še ni znano – določi ga sicer svet zavoda s soglasjem župana. Za novega direktorja oziroma direktorico pa bo objavljen javni razpis.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Daša |  21 .06. 2023 ob  14: 29
Nekje v ozadju mojih malih možganov se mi vrti komad "For whom the bell tolls?" Bila sem lastnica NVO, ki je želela pomagati mladim in delati na področju mladine v MOK in širše, se razdajala, se financirala večinoma iz svojega žepa. Šla mnogim naproti z željo po sodelovanju, tako zavzeto, da so pobrali moje ideje in jih udejanjili v sklopu svojega - občinskega zavoda. Še razmišljati jim ni bilo treba. Ah, kraja idej, nič novega dandanes, boste rekli. Prav res, nič novega, vsem nazadnje odzvoni.
Fošina |  20 .06. 2023 ob  19: 01
11
Mene pa zanima, kakšne so bile njene ideje in vizija. Resno. Ker iz tega, kar je delala, se ni dalo ugotovit.
galeb |  20 .06. 2023 ob  18: 24
buh se usmili. Greš po Kopre ma za se zjokat. Tam da ki bodo neki čebele letele in kdu bi zastopu kej so teli občinarji narest s temi čebelami insoma use zaraščeno suho ku slama ene same čebele nanka od daleč škifo za videt kukr masa zanemarjeno kukr u divjini. Garažne hiše z dvemi makinami u obeh pianih skupi inu naš šefe na občini bi zdej dau najbolj visoke parkegiote u sloveniji se mu fržmaga da so te njegove hiše prazne. Ene same jo ne napravi zaprau bržan. Ma po Kopre nimaš kaj delat use tužno samo ku pridejo te barke se uni šetajo po ulicah in ponjer spet tuga nanka za novo leto nič od niča. Zdej bo rabu še tri mandate da se bo neki zmigu od dvigala na markovec menca inu menca inu menca druzga ne zna. Mojca hodi ča s takimi nimaš kej in pusti da gre use u maloro kukr gre ceu koper
frikofrkic |  20 .06. 2023 ob  17: 04
No, no, ni da je Koper izgubil hudo sposoben kader. Ni ji šlo več kot obvladovanje delčka področja mladine, bo že našla malo manj zahtevno službo.
mente |  20 .06. 2023 ob  16: 18
11
To je samo politika in umazana politika..... isto je pri zavod za sport ker so potrdili starega direktorja, ki ne ve, kaj pomeni šport... edini nevron, ki ga ima, je poln substanc za povečanje misice ..... razmišljajo samo o tem, kako bi zapravili denar od mescani s potovanji v tujino za kaj? razvijati šport? prosim vas... računsko sodišče bi mogel pregledovat globoko te stroškov in ce so upravicene...... zdaj mislijo samo na nagomet da kako bi zgradile tribune in se drugi nogometni igrisce...... sport ni samo nogomet.....
Caput Histriae |  20 .06. 2023 ob  14: 28
13
še marsi kdo bi moral izstopiti iz te "farse".
predvsem pa bi se morala zamisliti oddaljena vodja "sladke istre", katera bedi nad "svojimi", za bruhat!!!