ODŠTEVAMO DO NEDELJSKIH VOLITEV: Katerem predsedniškemu kandidatu kaže najbolje?

Slovenija

Po podatkih javnomnenjske ankete, ki jo je za Novo24 TV opravila agencija Parsifal, anketiranci med kandidati za predsednika republike favorizirajo Anžeta Logarja, ki uživa 27,1-odstotno podporo. Na drugem mestu je Nataša Pirc Musar, ki uživa 19,9-odstotno podporo, sledi pa ji Milan Brglez z 10,7-odstotno podporo.

Podpora Logarju je od septembrske ankete Parsifala zrasla za 0,6 odstotne točke, medtem ko je podpora Pirc Musarjevi padla za skoraj 6,9 odstotne točke. Brglez, ki je kandidaturo vložil šele zadnji teden septembra, je v anketo vključen prvič.

Četrto mesto zaseda Sabina Senčar s 4,8-odstotno podporo, sledi Janez Cigler Kralj s štiri-odstotno podporo. Vladimir Prebilič trenutno uživa 3,2-odstotno podporo, na zadnjem mestu pa je Miha Kordiš z 2,9 odstotka podpore. Neodločenih je 27,4 odstotka anketirancev.

Volitev za predsednika republike se bo zagotovo udeležilo 64,1 odstotka anketirancev, kar je dobrih pet odstotnih točk več, kot se jih je zagotovo nameravalo udeležiti septembra. Volitev se nikakor ne namerava udeležiti sedem odstotkov anketirancev.

Če bi prišlo do drugega kroga predsedniških volitev, bi Logar dobil 41,3 odstotka glasov, Brglez pa 33,6 odstotka. Če bi bila izbira med Logarjem in Pirc Musarjevo, bi Logar dobil 39,6 odstotka glasov in Pirc Musarjeva pa 37,3 odstotka glasov.

Parsifal je anketo za Novo24 TV opravil med 10. in 14. oktobrom na vzorcu 705 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija