ODSLEJ BOLJ INTERAKTIVNO DELO Z E-POŠTO: To so novosti, ki jih napovedujejo tehnološki velikani

Svet

Ameriški tehnološki velikan Google je nadgradil svojo priljubljeno spletno storitev za e-pošto Gmail, s čimer naj bi postalo delo z e-poštnimi sporočili bolj interaktivno. Uporabniki bodo namreč lahko več stvari opravili kar v samih sporočilih, brez da bi morali v brskalniku odpreti nov zavihek ali okno.

Kot so napovedali v velikanu, bodo uporabniki t.i. dinamične e-pošte lahko na primer kar v samem e-poštnem sporočilu odgovorili na vabilo, izpolnili vprašalnik ali podali odgovor na komentarje. Prav tako naj bi Gmail po novem omogočal zaključek nakupov v spletnih košaricah.

V Googlu so za primer navedli komentar v njihovi storitvi Google Docs, saj bo uporabnik, ki je prejel komentar na dokument v skupni rabi, namesto da bi moral odpreti dokument, odgovoril kar v samem sporočilu v Gmailu.

Ob tem "bo vaša e-pošta vedno posodobljena, tako da boste videli najnovejše informacije," so zapisali v Googlu, kjer obljubljajo tudi, da bo storitev varna, saj naj bi bila takšna sporočila podvržena najboljšim varnostnim ukrepom, ki varujejo pred zlorabami, kot je ribarjenje.

Storitvi naj bi se pridružila številna podjetja, tako podjetja kot posameznike pa bodo v podjetju preverili, preden jim bodo dovolili pošiljanje takšnih sporočil. Med bolj znanimi partnerji trenutno je platforma za posredovanje nastanitev Booking.com.

Google je nadgradnjo že začel uvajati v spletni različici Gmaila, vendar postopoma, na mobilnih napravah oziroma aplikacijah za Android in iOS pa naj bi bila dostopna v "bližnji prihodnosti".

Kot je poročal spletni portal PCWorld, je kmalu za Googlom podobno storitev napovedal tudi Microsoft: "Nenehno iščemo nove načine za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje in napredka v elektronski pošti." Na spletni aplikaciji Outlook.com naj bi nadgradnjo uvedli do poletja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija