ODŠLA STA NA PUNK FESTIVAL V TOLMIN: Zabava se je končala s smrtjo, na Škofijah pretreseni

Koper

Škofjote je včeraj pretresla vest, da jih je zapustil Erik Šturman. Priljubljen 38-letnik je za sabo pustil veliko praznino, njegova nenadna in nepričakovana smrt pa je prizadela mnoge. Na družbenem omrežju Facebook se vrstijo posvetila. 

Erik, ki je v Škofijah živel vse svoje življenje, je bil med vaščani zelo priljubljen. "Bil je zabavljač, kitara je bila njegova velika strast. Bil je odkrit, pristen, preprost, prijazen, vedno pripravljen poslušati in pomagati," se ga s cmokom v grlu spominja prijateljica. Da to očitno drži, dokazujejo tudi objave na socialnem omrežju. Veliko ljudi se z objavami spominja Erika, prijatelji pa zbirajo tudi prostovoljne prispevke za njegove najbližje, nekateri bi po njem celo radi poimenovali zvezdo. 

Kot poročajo Primorske novice naj bi prišlo do tragične smrti v noči na sredo ali v sredo dopoldne, ko sta se brata peljala z avtom iz Tolmina proti Bovcu. Eden naj bi vozil, drugi naj bi spal na zadnjem sedežu. Opoldne naj bi se brat, ki je spal, zdel drugemu bratu bled, zato ga je odpeljal k zdravniku v Bovec, ta pa je lahko le še potrdil smrt.

Zdravnik je o smrti obvestil policijo in odredil sanitarno obdukcijo, ki bo po vsej verjetnosti pokazala vzrok smrti. Policijska preiskava je v teku, a po neuradnih informacijah okoliščine smrti ne kažejo ničesar sumljivega.

Kot so pojasnili na novogoriški policijski upravi, sta bila brata namenjena na punk festival v Tolmin, a ju niso spustili na prizorišče, ker nista imela vstopnic. Zato naj bi se zabavala in popivala na območju Tolmina, nato pa prespala nekaj ur v avtu.