ODŠKODNINE ZARADI STRANSKIH UČINKOV PO CEPLJENJU? Takšen je predlog vlade (VIDEO)

Slovenija

Vlada predlaga povračilo škode tistim, ki jim je zaradi cepljenja proti covidu-19 nastala škoda na zdravju. "Uvedba odškodninske odgovornosti in sistema odškodnin brez krivde je ključna pri ohranjanju zaupanja v varnost in kakovost cepiv ter zagotavljanju učinkovitega in celovitega izvajanja nacionalnega programa cepljenja," je dejal Janez Poklukar.

Enako kot pri zdravilih, se tudi pri cepivih v zelo redkih primerih lahko pojavijo resni neželeni učinki, vendar koristi cepljenja močno odtehtajo tveganja zaradi resnih posledic bolezni. Zato vlada predlaga uvedbo povračila škode tistim upravičencem, ki jim je zaradi uporabe ali aplikacije zdravila za zdravljenje covida-19, ki ima začasno dovoljenje za promet, nastala škoda na zdravju. Do odškodnine so upravičeni tudi ožji družinski člani, je na današnji novinarski konferenci poudaril minister za zdravje Poklukar. Ob tem je vse ponovno pozval k odločitvi za cepljenje.

V predlogu zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic, ki ga je vlada potrdila danes, za lažje prerazporejanje kadra vlada predlaga, da lahko ministrstvo za zdravje daje možnost vsem delodajalcem v mreži javne zdravstvene službe odredi prednostno razporejanje kadra glede na izkazane potrebe. Ukrep bi podaljšali do 30. junija 2022.

Prav tako podaljšujejo financiranje telemedicinske obravnave, ukrep koriščenja odsotnosti zaradi bolezni brez potrdila o upravičeni zadržanosti do 28. februarja 2022 z možnostjo podaljšanja še za tri mesece. Namen tega ukrepa je razbremeniti družinske zdravnike, je pojasnil Poklukar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Bobi |  21 .11. 2021 ob  16: 55
Namen tega ukrepa je razbremeniti družinske zdravnike, je pojasnil Poklukar...Splošni zdravniki so nedosegljivi že dve leti se pravi od začetka epidemije..pa koga ti zajebavaš kljukasti?
Martin Kacur |  19 .11. 2021 ob  23: 50
Ne vem na katero državo misliš. Ja politiki kradejo, definitivno. Zaradi plače se sigurno ne grebejo za h koritu. Vidim, pa da nisem bil preveč jasen pri mojem izračunu.
Obala1 |  19 .11. 2021 ob  22: 03
@ Martin kacur ti si simpaticen vendar me razumes dosti okrog stevilk ….dal ti bom en sam majhen primer kako država krade In manipulira ( ne samo z zdravili )….povprecna oseba prispeval v MIO fond okrog 400 000 EUR ( tukaj so prispevki, investicijske dolgorcne obresti In podobno seveda ve ne bi kradli )…zdaj mi povej kje konca ves ta denar ko nekdo umre ? Ker to ne bi smela biti penzija vendar prenosljiva renta …država oziroma politiki kradejo In to ogromno denarja ….
Obala1 |  19 .11. 2021 ob  21: 56
Se ena majhna poslovna statistika, Pfizer je prijavil v prvem kvartalu 2021 za 37 miliard $ dobicka ….hahaha kaj naj vam recem kot beeee beeeee
Martin Kacur |  19 .11. 2021 ob  17: 31
-1
Ni panike, denar bo iz pokojninske blagajne. Če je povprečna penzija 600 € mesečno je to najmanj 7.200 na umrlega letno. In potem množite s številom umrlih. Evo proticepilci, to je vaš prispevek v proračun. Seveda to ni neto izplen, ker je potrebno upoštevat, da se bo čez nekaj let povečalo število invalidov (zaradi stranskih učinkov cepiva).
pajade |  19 .11. 2021 ob  16: 40
In koliko je po njihovem izračunu vredno človeško življenje? Katjino naprimer?
manemebasat |  19 .11. 2021 ob  14: 11
15
Kriminalci pripravljajo podlago za obvezno cepljenje.