ODSEK OD DIVAČE DO ČRNEGA KALA BO GRADIL EDEN OD TEH TREH PONUDNIKOV: Dokončna odločitev bo predvidoma znana v začetku februarja

Koper

Družba 2TDK je sposobnost za sodelovanje v drugi fazi javnih naročil za gradnjo objektov drugega tira železniške proge za odsek od Divače do Črnega Kala priznala avstrijskemu Strabagu, ki se je povezal z nemškim podjetjem Ed Züblin in turškim Gülermak Agirom, Kolektorju CPG v sodelovanju z Yapi Merkezijem in Özaltinom ter turškemu gradbincu Cengiz.

Kot so sporočili iz družbe 2TDK, ki je zadolžena za vodenje projekta gradnje drugega železniškega tira med Koprom in Divačo, je uprava odločitev sprejela ob seznanitvi nadzornega sveta. Vsi kandidati, ki jim je priznana sposobnost, morajo finančne ponudbe za drugo fazo postopka oddati do 1. februarja prihodnje leto.

Odločitev bo, če ne bo pritožb, pravnomočna v osmih delovnih dneh. Odločitev o priznanju sposobnosti za drugi odsek, tj. med Črnim Kalom in Koprom, pa bodo sprejeli v najkrajšem možnem času, so še napovedali.

Sprejeta odločitev o priznanju sposobnosti za odsek Divača–Črni Kal Uprava družbe 2TDK je ob seznanitvi nadzornega...

Objavil/a Drugi tir dne Ponedeljek, 28. december 2020

Medtem je gradnja večine dostopnih cest, po katerih bodo v času gradnje drugega tira prevažali gradbeni material, zaključena. Konzorcij podjetij Kolektor CPG in Euro-Asfalt jih je do včeraj zaključil 22 od skupno 24. Preostalo polovico kilometra dostopnih cest bo dokončal do roka, ki se izteče 28. februarja prihodnje leto, so sporočili iz Kolektorja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija