ODPRTJE IKEE OBNORELO SLOVENIJO: Termini obiska se celo prodajajo!

Slovenija

Švedski pohištveni velikan Ikea je danes v Ljubljani odprl prvo poslovalnico v Sloveniji. Dogodek, ki so ga neučakano pričakovali mnogi, je nekoliko 'zagrenilo' pravilo, da je vstop v trgovino možen le ob predhodni rezervaciji. S tem se želijo v Ikei v luči epidemije covida-19 izogniti pretirani gneči pred vhodom. Kot kaže pa je povpraševanje izjemno. Tako zelo, da je prvi prosti termin možen šele v ponedeljek, na spletu pa se pojavljajo celo oglasi, ki prodajajo že rezervirane termine. 

S slavnostno otvoritvijo se je ob 9. uri na območju nakupovalnega središča BTC odprla prva Ikeina poslovalnica v Sloveniji, na spletu pa je začela delovati tudi spletna prodajalna. Kot je pojasnil vodja trgovine v Ljubljani Cas Lachaert, bo, kot vsaka druga trgovina švedskega podjetja, poleg standardnih izdelkov ponujala tudi takšne, ki odražajo lokalno okolje.

Poleg pohištva bodo obiskovalci čez čas lahko obiskali tudi Ikeino restavracijo. Ta zaradi omejitvenih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa do nadaljnjega ostaja zaprta, bodo pa lahko kupci nekatere jedi odnesli domov in si jih pripravili sami, je napovedal Lachaert.

Potrebna je predhodna rezervacija

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb pa so v Ikei uvedli poseben režim obiska trgovine. Prve tedne, ko je za pričakovati največji naval, si bodo morali kupci termin nakupovanja rezervirati na spletu.

Kot poroča portal 24ur.com, je zanimanje za obisk ogromno. Celo tako zelo, da se Ikei ob začetku sprejemanja sesul rezervacijski sistem. "Zjutraj, ko smo odprli prijave, je bil odziv tako velik, da smo imeli nekaj težav z rezervacijskim sistemom, a smo težave v nekaj urah odpravili," je Lachaert pojasnil za omenjeni portal.

Vsi, ki so se prijavili za nakupovanje, so na elektronsko pošto prejeli QR-kodo, ki jo bodo morali pokazati pri vhodu. S tem je vstop v trgovino zagotovljen. Kot poroča Žurnal24, je zanimanje za obisk ljubljanske Ikee tako veliko, da je prvi prosti termin na voljo šele v ponedeljek

Trgovanje z vstopnicami

Nekateri pa so, kot kaže, začeli z vstopnicami za v Ikeo že trgovati. Tako se je na spletu pojavil oglas, ki ponuja  obisk trgovine danes, 25. februarja 2021, ob 13. uri in ob 15. uri ter v soboto, 27. februarja, ob 10.30. Kot jee zapisano v oglasu, se prodajata po dve vstopnici za vsak termin. Cena vstopnice znaša 5 evrov

V trgovini bo naenkrat lahko največ 700 ljudi, računajo pa, da se bodo kupci v njej zadržali okoli dve uri. Da potrošniki prvo Ikeino trgovino v Ljubljani nestrpno pričakujejo, med drugim kaže tudi veliko zanimanje za njihove družinske kartice. Samo v prvih sedmih dneh jo je naročilo že 45.000 ljudi, je še dejal Lachaert. Kot poroča 24ur.com so v Ikei v prvih dneh delovanja slovenske spletne strani zabeležili 8 milijonov klikov.

Ko se bodo okoliščine normalizirale, v ljubljanski trgovini pričakujejo okoli dva milijona obiska letno.

Kupci bodo lahko izdelke kupili v trgovini, jih naročili prek spleta, vključno z dostavo, lahko jih bodo prevzeli sami. Poleg Ljubljane bodo prevzemno točko vzpostavili tudi v Mariboru. Teh točk bo po napovedih Lachaerta v prihodnje še več. Obljubljajo tudi, da bodo izdelki, rezervirani zjutraj, v trgovini na prevzem pripravljeni že popoldne.  

Zaposlili so 400 ljudi, prijav so prejeli 7000. 

Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec lanskega leta, a je načrte prekrižala epidemija covida-19. Trgovina obsega več kot 31.000 kvadratnih metrov, od tega približno 22.000 kvadratnih metrov nakupovalnih površin. V ponudbi bo okoli 9500 izdelkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  25 .02. 2021 ob  13: 34
100% sem prepričan da na Obali ni obnorelih na Ikeo. Se eno celinsko sranje.
vseved |  25 .02. 2021 ob  12: 14
Beda od naroda!
Istriano |  25 .02. 2021 ob  11: 29
Ste vsi navijali za brate Prevc? Njihov oče ima trgovino s pohištvom v BTC-ju... Zdaj pa navijajte za IKEO.
bubobubo |  25 .02. 2021 ob  10: 44
ne rabiš potrdila doktorja, da imaš psihične probleme, dovolj je rezervacija Ikee