ODPRAVLJANJE UKREPOV: To so EU države, kjer maske v zaprtih prostorih niso več obvezne

Svet

V večjem delu Nemčije danes v trgovinah prvič po približno dveh letih ni več treba nositi obraznih mask, saj so zvezni in deželni organi ublažili ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Le v dveh zveznih deželah, Hamburgu in Mecklenburgu-Predpomorjanski, maske za zdaj ostajajo obvezne, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po najnovejših podatkih Inštituta Roberta Kocha (RKI) se število novih okužb v Nemčiji še naprej zmanjšuje. Danes so jih v državi zabeležili 41.129, medtem ko so jih prejšnji ponedeljek zabeležili 67.501.

Odpravo omejitev predvideva zvezna zakonodaja, ki jo je pred dvema tednoma sprejel nemški parlament, na ravni zveznih dežel pa je sicer nekatere ukrepe še mogoče podaljšati. Izjemo lahko izkoristijo območja, kjer se novi koronavirus najhitreje širi in kjer se to odraža tudi na preobremenjenosti bolnišnic.

Ukrepe odpravljajo tudi druge evropske države. V Litvi maske v zaprtih prostorih od danes naprej niso več obvezne, vendar vlada še vedno priporoča prostovoljno nošenje. Iz uredbe so sicer izvzete bolnišnice in domovi za starejše ter javni prevoz, kjer maske ostajajo obvezne.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija