ODPOKLIC DVEH IZDELKOV, KI LAHKO RESNO OGROZITA VAŠE ZDRAVJE: Eden vsebuje enterobakterijo, drugi pa svinec!

Slovenija

Podjetje Ljubljanske mlekarne je iz prodaje odpoklicalo Mu sveže mleko polnomastno (3,5 odstotkov mlečne maščobe) in Sveže mleko polnomastno (3,5 odstotkov mlečne maščobe) zaradi prisotnosti enterobakterije, so sporočili iz podjetja.

Mu sveže mleko polnomastno je pakirano v litrsko embalažo Tetra Pak, Sveže mleko polnomastno pa je pakirano v desetlitrsko vrečo. Oba izdelka imata rok uporabe 4. julij 2021.

Izdelek je v primeru prisotnosti enterobakterije lahko nevaren za zdravje potrošnika. Lahko ga vrnejo na prodajno mesto, kjer so ga kupili in zahtevajo povrnitev kupnine. Če izdelek pred uporabo prekuhajo, ni nevarnosti za zdravje potrošnika.

Za dodatne informacije se potrošniki lahko obrnejo na informacijski center za potrošnike Ljubljanskih mlekarn na brezplačno telefonsko številko 080 11 44 vsak delovni dan med 8. in 14. uro.

Podjetje Lidl Slovenija pa je iz prodaje odpoklicalo pripravek za omako Kania Bolognese Sauce Mix (41 g) švicarskega proizvajalca HACO AG zaradi ugotovitve, da čebula, ki je ena od sestavin izdelka, vsebuje svinec, ta pa je lahko nevaren za zdravje.

V odpoklic je zajet izključno izdelek pripravka za omako z datumi uporabe najmanj do 18.9.2022, 2.11.2022, 27.12.2022 ter 9.3.2023, ostali izdelki proizvajalca HACO AG, ki se prodajajo pri podjetju Lidl Slovenija pa niso zajeti v odpoklic.

Kupci lahko izdelek vrnejo v katero koli izmed Lidlovih trgovin, kjer jim bodo tudi brez predložitve računa povrnili kupnino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija