ODPIRA SE PRENOVLJENA KOPRSKA TRŽNICA: Napovedane zapore cest v tem in prihodnjem tednu (FOTO)

Koper

V soboto se odpira prenovljena in po novem pokrita koprska tržnica. 1,2 milijona evrov vredno naložbo bodo branjevkam in branjevcem predali v uporabo ob 9.00. Zaradi prireditve bo med 8.30 in 10.30 od krožišča na Piranski cesti popolnoma zaprta Pristaniška ulica.

Tržnico je prenovilo podjetje Adriaing. Uredili so nadstrešek, za katerega zagotavljajo, da ne bo ustvaril učinka tople grede. V celoti sta zastekljena pas ob fasadi objekta in sredinska črta, kjer je umeščenih 56 točkovno razpršenih oken. Ta so na posebnih distančnikih od strešine odmaknjena tako, da bodo odprtine omogočale kroženje zraka oz. odvod toplega zraka v poletnih mesecih, ne da bi to vplivalo na zaščito pred vremenskimi vplivi.

Prenovljena je tudi talna ploščad in komunalna infrastruktura, uredili so razsvetljavo in dostop do tržnih prostorov s sprehajalnega pasu. Z odstranitvijo betonskega robnika so izničili višinsko razliko in olajšali dostop gibalno oviranim ljudem. Pristaniško je odslej mogoče prečkati točno pred vhodom na tržnico.

Bo pa nova tržnica služila tudi kot prireditveni prostor. V vertikalno strešno konstrukcijo so vgradili elektroinštalacijo z dodatno priključno močjo.

Tržnico bodo uradno predali namenu v soboto, 12. novembra, ob 9.00. Na prireditvi bodo sodelovali Pihalni orkester Koper, Mažoretke Koper, Folklorna skupina Oljka, Plesna šola Fiona in DJ Lovro. Program bosta vodila Tomaž Klepač in Iztok Gustinčič.

V prihodnjem tednu še odprtje Parkirne hiše Sonce

Prihodnji četrtek, 17. novembra, bodo odprli še Parkirno hišo Sonce. Med 17.00 in 19.00 bo zato popolnoma zaprta Ankaranska cesta nasproti poslovnega objekta Čebelnjak.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija