ODMEVI PO STRELJANJU NA TRŽAŠKI POLICIJSKI POSTAJI: Bi se lahko zgodilo tudi pri nas?

Slovenija

Petkova tragedija na tržaški kvesturi je, ne le pri sosedih, ampak tudi pri nas, odprla veliko vprašanj o tem, kako je poskrbljeno za varnost policistov. Kot so nam zagotovili na Slovenski policiji, je za varnost na naših policijskih postajah poskrbljeno na več načinov, toki za pištole, ki jih uporabljajo policisti, pa so moderni in varni. Spomnimo, da naši zahodni sosedi v luči petkovega streljanja opozarjajo predvsem na neprimernost toka pištole.

Na Slovenski policiji so nam zagotovili, da je na policijskih postajah za varnost poskrbljeno na različne načine, in sicer z upoštevanjem hišnega reda, s spremstvom obiskovalcev v prostorih policijske postaje in z omejevanjem dostopa v prostore (zaklenjena vrata, ki jih odpira dežurni policist na daljavo, uporaba nadzornih kamer itd.).

Glede tokov za pištole, ki so v teh dneh pereča tema pri naših zahodnih sosedih, so pojasnili, da slovenski policisti uporabljajo moderne in varne toke za pištole, ki ob upoštevanju navodil proizvajalca otežujejo izvlek tretjim osebam in preprečujejo nezavarovan izpad orožja. Sicer pa priznavajo, da so se v preteklosti zgodili posamezni primeri, ko je oseba v postopku policistu poskušala izvleči pištolo iz toka, vendar je takšnih dogodkov malo.

Kot so še dodali na Slovenski policiji, "ves čas spremljamo razvoj opreme na trgu in posodabljamo opremo policistov." Slovenski policijski sindikat in Policijski sindikat Slovenije sta mnenja, da je oprema slovenskih policistov zastarela in potrebna obnove, a hkrati priznavata, da se je stanje opreme v zadnjih letih bistveno izboljšalo. Kot so dejali, so policisti v zadnjem času že dobili nekaj kosov nove, boljše opreme, med katerimi so tudi neprebojne majice in telovniki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija