ODMEVEN NASTOP EVROPSKE POSLANKE: Odrezala si je šop las (VIDEO)

Svet

Abir al-Sahlani, v Iraku rojena evropska poslanka iz Švedske, si je med svojim nastopom v evropskem parlamentu v Strasburgu v znak solidarnosti s protivladnimi protestniki v Iranu odrezala šop las.  

Abir al-Sahlani je v svojem nastopu pozvala k ukrepanju Evropske unije proti Iranu in zahtevala "brezpogojni in takojšen konec vsega nasilja nad ženskami in moškimi".

Kot je znano, je Iran po smrti 22-letne Mahse Amini, ki je umrla zaradi posledic mučenja v priporu moralne policije, zajel val protestov

"Dokler Iran ni svoboden, bo naš bes večji od zatiralcev. Dokler iranske ženske ne bodo svobodne, bomo stali z vami," je poudarila Al-Sahani in nato vzela škarje ter z besedami: "Jin, Jiyan, Azadi. Ženske, življenje, svoboda!" zarezala v svoje lase.

Visokega predstavnike EU za zunanje zadeve in varnostno politiko Josepa Borrella je označila za "strahopetca", saj se je po njenih besedah "strahopetno vzdržal podpore protestnikom v Iranu". Al-Sahlani je pozvala Evropo, naj deluje proti iranski vladi in pokaže svojo podporo protestnikom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  06 .10. 2022 ob  14: 54
In te muzije nase vlade zavestno uvazajo in jim delijo davkoplacevalski denar medtem, ko upokojenci nimajo kaj jesti.
Nogometni klub Barcelona in Real Madrid sta “snela” krize z grbov klubov zato, da ne bi uzalila muzije na prihodnjem prvenstvu v Katarju. Gnus, prodane duse brez hrbtenice!