ODLOČITEV JE PADLA: Nadzorniki koprskega stanovanjskega sklada predlagajo Malenićevo razrešitev

Koper

Nadzorni svet koprskega javnega stanovanjskega sklada je danes sklenil, da predlagajo razrešitev direktorja Gorana Malenića, je po današnji seji povedala predsednica nadzornega sveta Mojca Hilj Trivič. Sklep bodo posredovali v potrditev občinskima svetoma obeh občin ustanoviteljic, Kopra in Ankarana.

Kot je pojasnila prva nadzornica stanovanjskega sklada, so se za predlog o razrešitvi odločili zaradi ugotovitev o nepravilnostih, nesmotrnem ravnanju v zvezi s financami sklada, nespoštovanju sklepov nadzornega sveta. O podrobnostih bo Hilj Trivičeva sicer spregovorila po tistem, ko bosta občinska sveta prejela gradivo in se do njega opredelili.

Malenić na današnji seji ni bil prisoten, o čemer je nadzornikom poslal dopis, ni pa podal nobenega zagovora oz. odgovora na očitke na njegov račun. Dejstvo, da je Malenić uradno na bolniški, sicer po zagotovilih odvetnika ne bo vplival na postopek razrešitve, je navedla Hilj Trivičeva. "Gospod Malenić je dobil možnost opredeliti se do tistega, kar mu je bilo očitano. Glede na to, da je bil v času bolniškega staleža tudi na skladu, da se je odzival na vabila nekaterih novinarjev, menimo, da je bil operativno sposoben in zato po besedah in sklepih pravnikov in odvetnikov to ni bilo nekaj, s čimer bi lahko zadržali našo odločitev," je dodala.

Nadzorni svet sicer predlaga predčasno razrešitev, je pojasnila predsednica nadzornega sveta. O tem, ali mu pripada odpravnina, pa bodo po njenih besedah odločali pravniki in ustrezne službe. V primeru sporazumne razrešitve Malenićeva pogodba o zaposlitvi sicer predvideva odpravnino, "v tem primeru pa ne".

V primeru potrditve Malenićeve razrešitve bo Hilj Trivičeva začasno prevzela tudi funkcijo vršilke dolžnosti direktorice sklada, in sicer za obdobje treh mesecev. Takoj po praznikih bodo šli v razpis za novega direktorja, je še dodala prva nadzornica sklada.

Seje se je udeležil tudi koprski župan Aleš Bržan. "Mislim, da je prav, da sem kot predstavnik soustanovitelja javnega stanovanjskega sklada prisoten in sledim tej zadevi, ker bi rad, da se čim prej razvozlajo stvari in čim prej začnemo graditi stanovanja za mlade in neprofitna stanovanja, ki si jih Koper dejansko tudi zasluži," je župan pojasnil razloge za svojo prisotnost.

Predlog o razrešitvi Malenića bo občinski svet predvidoma obravnaval na naslednji seji, ki je načrtovana za 19. december, je še navedel Bržan.

Sredi novembra je okoli direktorja koprskega stanovanjskega sklada izbruhnila afera po tistem, ko so ga policisti ustavili vinjenega za volanom. Kljub pozivom župana in nadzornikov Malenić ni odstopil s položaja, vse od takrat pa je uradno na bolniški. Nadzorniki so sicer že dalj časa nezadovoljni z njegovim vodenjem in poslovanjem sklada.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  09 .12. 2019 ob  12: 49
-1
in brez odpravnine na zavod za zaposlovanje....lahko bi se zaposlil kot plesalec v nočnem klubu
kokodek |  09 .12. 2019 ob  12: 45
se strinjam z max. stanovanjski sklad ni zgradil niti enega stanovanja, direktor toči in pije alkohol med delovnim časom pa še po mizi pleše, pijan vozi po cesti...če to ni zadosti za odstop, ne vem, kaj bi radi vrli podporniki prejšnjega župana jQuery112308999743997218179_1575891263434?!!!!!!
max |  07 .12. 2019 ob  13: 10
-2
Napaka, VELIKA napaka je bila, da ni novopečeni župan naredil kadrovski cunami v vseh občinskih družbah, ko je prišel na oblast, kočeš "hočem bit drugačen", to se mu bo maščevalo celoten mandat. On je bil izvoljen da zastopa občino in njemu se bo sodilo na naslednjih volitvah, kako je postavil zadeve in kako so funkcionirale.Samo odločno in po vesti!!!
anton |  07 .12. 2019 ob  00: 24
18
... moje mnenje je, da prisotnost župana na seji ni "higienična", je le neke vrste izvajanje "pritiska" na glasovanje članov nadzornega sveta ...
kjessi |  06 .12. 2019 ob  23: 38
21
Kdo si tako bolano želi tega direktorskega mesta? Sumi obstajajo. To bo še zanimivo.
bodica |  06 .12. 2019 ob  21: 20
10
Pijanost z delovnim mestom nima nobene zveze. Šlo je za osebno zadevo in osebni obračun. Krivdno razrešitev pa morajo dokazati in to ne kar tako na bla bla. Z materijalnimi dokazi. To pa ni enostavno, gre za strokovno zadevo. Le če ga zelo,zelo močno držijo za nekaj, potem lahko zahtevajo odstop ali ga odstavijo. Pa še v tem primeru, da ga odstavijo, bodo verjetno na delovnem sodišču izgubili.....potem pa sledijo tožbe.....
Koper |  06 .12. 2019 ob  18: 35
13
Nehajte že enkrat pisat o tem Kopru,ker si vse bolj delamo sramoto.Mesto je grozno,zanemarjeno,prazno.
V primerjavi z lanjskim letom hiša strahov.Na vodilnih mestih pa vsi nagnjeni k alkoholizmu.
Obljube,,obljube in še 1x obljube,....
Tra dire e il fare e in mezzo il mare.
Zaenkrat ni videt še nič.
Tle malo pokrpajo in tam malo prizidajo.
Ljudje pa še kar ne spregledajo.
Tine |  06 .12. 2019 ob  18: 08
@kokodek

Bržan je ubral takšen tempo prevar, da bo do konca leta že prehitel popoviča , če ga že ni. Da ne omenimo groženj njegovega prijatelja in črnograditelja šuca
kokodek |  06 .12. 2019 ob  17: 26
@Tine, v prevarah še vedno vodi prejšnji župan
Tine |  06 .12. 2019 ob  17: 20
15
Bržan je prišel na sejo izpeljati eksekucijo, ker mu ni uspelo razrešiti Maleniča z grožnjami. Kdaj boš pa svojega soseda Draščića razreši, ki si ga postavil za direktorja Marjetice Koper Marjetice? Bržan si navaden prevarant.