ODLOČILEN GOL: Koprčani po dobrih nastopih tokrat s porazom

Koper

Rokometaši Krke so na zaostali tekmi 7. kroga lige NLB premagali Koper s 27:26 (13:12).

Koprčani po dobrih nastopih v zadnjem obdobju, ko so zabeležili štiri zmage in neodločen rezultat na zadnjih šestih tekmah, niso uspeli nadaljevati niza v Novem mestu. Do te zaostale tekme zadnjeuvrščena ekipa je namreč v domači dvorani Marof presenetila favorizirane Koprčane in zabeležila drugo zmago v sezoni.

Primorci so sicer nekoliko bolje začeli dvoboj, a so domači ves čas ostali blizu. Ti so tudi prvi povedli za dva gola pri 11:9, na odmor pa so odšli z golom prednosti.

V drugem polčasu so se Novomeščani odlepili na plus tri (16:13), kar je nekoliko predramilo goste z Obale. Ti so z delnim izidom 5:1 povedli za gol pri 18:17, pred končnico pa se je tehtnica znova obrnila na stran domačih.

Deset minut pred koncem je Jaka Jakše zadel za 23:21, gosti pa so še uspeli izenačiti na 23. Domači so nato stopili na plin in povedli za tri gole, s čimer je bilo upanja za Koprčane konec, četudi so se do konca približali le na gol razlike.

Pri Novomeščanih je bil s sedmimi goli najboljši strelec Jan Irman, pri gostih pa jih je osem, od tega šest s sedmih metrov, dosegel Tine Poklar.


* Dvorana Marof, brez gledalcev, sodnika: Žibret in Teršek.
* Krka: Radović, Pavlin, Nosan, Brajer, Bevec 1, Je. Avsec 6, Majstorović, Ja. Avsec 1, Irman 7 (1), Jakše 1, Klemenčič 4, Rašo, Batagelj 1, Kukman 4 (3), Klemen 2.
* Koper: Jelovčan, Logar, Štavar, Slatinek Jovičič 3, Dolenc, Žagar 2, Pavlović 4, Poklar 8 (6), Konjević, Moljk, Smolnik 4, Muminović, Zugan, Sanabor, Marić 2, Makuc, Planinc, Kete 1, Breznikar 2.
* Sedemmetrovke: Krka 4 (4); Koper 7 (6).
* Izključitve: Krka 10; Koper 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija