ODLOČEN ZAČETEK MRAKOVE IN MACAROLOVE: Trenutno sta na četrtem mestu

Svet

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na evropskem prvenstvu razreda 470, ki se je včeraj začelo v Vilamouri na Portugalskem, po prvem dnevu na četrtem mestu z osmimi točkami. V prvi regati sta bili 11., v drugi sta zmagali, v tretji pa sta bili sedmi. To je zadnja regata pred olimpijskimi igrami v Tokiu.

Po treh regah vodita branilki naslova s prvenstva leta 2019 v San Remu, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Po dveh zmagah in petem mestu imata dve točki. Drugi sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre; evropski podprvakinji in nekdanji svetovni prvakinji (2019) imata štiri točke po dveh drugih mestih in 12. v tretji regati. Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrejevo.

Pred članicama portoroškega Pirata sta le še Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, ki sta marca letos, prav tako v Vilamouri, postali svetovnih prvakinji. Imata pet točk po dveh tretjih in drugem mestu. V odprti konkurenci EP nastopa 18 ženskih posadk, tudi iz ZDA, Brazilije, Argentine in Avstralije, za odličja se merijo tudi jadralci in mešane posadke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija