ODLOČALE SO ZADNJE MINUTE: Tesen poraz koprskih rokometašev

Koper

Rokometaši Sviša Ivančne Gorice so v 18. krogu lige NLB premagali Koper 2013 s 27:26 (12:12).

Zadnjeuvrščena zasedba iz Ivančne Gorice je dosegla drugo zmago v sezoni. Po zmagi na uvodni tekmi proti trebanjskemu Trimu je včeraj na kolena položila še Koper 2013, ki se krčevito bori za svoje mesto v zgornji polovici prvenstvene lestvice, ki mu v končnici prinaša nastop v elitni skupini za prvaka.

Večino dvoboja so bili v prednosti varovanci domačega trenerja Aleksandra Polaka. V prvem polčasu so dvakrat povedli za tri gole, nazadnje v 20. minuti, ko je bilo 10:7, v rahli rezultatski prednosti pa so bili med celotnim drugim polčasom. Končnica je bila izjemno razburljiva: v 58. minuti je bil izid poravnan (25:25), v izdihljajih tekme pa sta gostiteljem drugi par točk tej sezoni prinesla zadetka Nika Pirnata in Domna Škorca za vodstvo s 27:25.

V dolenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Simon Stopar z osmimi in Nejc Krabonja s petimi goli, v primorski pa je Grega Krečič dosegel sedem, Žiga Smolnik pa šest zadetkov.

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu v sredo, 20. februarja, gostovala v Celju, koprska ekipa pa bo v soboto, 23. februarja, gostila ormoški Jeruzalem.


* Dvorana OŠ, sodnika: Brecelj in Deržek (oba Ajdovščina).
* Sviš Ivančna Gorica: Vencelj, Škorc, Knez 3, Zafran 1, Fink, Tekavčič, Hrovat 2, Stopar 8, Matej Košir 3 (1), Pirnat 4, Kutnar, Krabonja 5, Matic Košir, D. Košir, Vidmar, Ropič.
* Koper 2013: Haseljić, Postogna, Makuc, Dolenc, Krečič 7, Matijašević 5, Konjević, Moljk, Muminović, Smolnik 6 (3), Sokolič, Zugan, Marič 2, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 3.
* Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 4 (1), Koper 2013 4 (3).
* Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 6, Koper 2013 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija