ODLIČNO IZHODIŠČE ZA TRETJO SLOVENSKO OLIMPIJSKO KOLAJNO! Po prvi vožnji veleslaloma Hrovatova četrta

Svet

Švedinja Sara Hector je najbolje opravila s prvo vožnjo olimpijskega veleslaloma na progi Ledena reka v Yanqingu. Na postavitvi slovenskega trenerja Sergeja Poljšaka se je zelo dobro odrezala najboljša slovenska veleslalomistka ta hip Meta Hrovat, ki je z zaostankom 92 stotink četrta. Odstopila je branilka naslova Američanka Mikaela Shiffrin.

Na drugem mestu je Avstrijka Katharina Truppe z zaostankom 30 stotink sekunde, tretja je Italijanka Federica Brignone (+0,42), bronasta iz Pyeongchanga. Tik za najboljšo trojico je že Slovenka. Hrovatova se je na progi zadržala pet desetink več kot Italijanka. Tekmovalka iz Podkorena bo v drugi vožnji napadala tretjo slovensko olimpijsko kolajno na teh igrah.

Na startu prve vožnje so bile štiri Slovenke in vse so se uvrstile v najboljšo trideseterico. Ana Bucik je na 16. mestu (+1,86), Andreja Slokar je 20. (+2,52), Tina Robnik pa 21. (+2,62).

Druga vožnja se bo začela ob 7.45 po srednjeevropskem času. Med startom prve in druge vožnje bo tokrat nekoliko več časa, kar pet ur. Vmes so namreč skušali spraviti pod streho še moški smuk, ki ga v nedeljo niso mogli izpeljati zaradi premočnega vetra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija