ODLIČNE NOVICE ZA EKIPO SLOVENSKE JADRNICE WAY OF LIFE: Vsi testi na covid-19 so bili negativni

Svet

Slovenska jadrnica Way of Life bo v nedeljo, 11. oktobra, v Tržaškem zalivu na 52. Barcolani branila lansko zmago, saj na testiranjih na novi koronavirus ni bilo negativnega primera v večnacionalni posadki, je potrdil Gorazd Mauri, vodja projekta Way of Life. Glavni krmar bo eden najboljših jadralcev sveta Robert Scheidt.

"Vsi testi so bili negativni. Scheidt pa bo glavni krmar, res ni iz tega planeta, kar se jadranja tiče. Ima izjemen občutek za krmilo. To se je videlo tudi na današnjem treningu, ki smo ga opravili med Koprom, Izolo do Italije. Noro je vozil, izjemno," je 47-letnega Brazilca Scheita pohvalil Mauri.

Scheidt je v svoji karieri dosegel tako rekoč vse, kar je možno v olimpijskih jadralnih razredih, pet olimpijskih kolajn, od tega dve zlati, 13 naslovov svetovnega prvaka in bil dvakrat izbran za najboljšega jadralca na svetu.

Na najbolj množični regati na svetu s skupinskim startom naj bi bila jadrnici Way of Life najbolj nevarna tri metre daljša tržaška Arca. Lanski glavni krmar in slovenski olimpijec Gašpar Vinčec, ki ima veliko zaslug, da je v posadki letos tudi Scheidt, bo tudi letos igral pomembno vlogo za krmilom jadrnice.

Po njegovem mnenju ima njegovi posadki glede na strukturo regatnega polja in zasnovo jadrnice bolj ustrezajo lahki do zmerni vetrovi severnih smeri, italijanskim konkurentom pa močnejši vetrovi južnih smeri.

Gašper Vinčec

Letošnja Barcolana bo zaradi pandemije posebna, saj se bo na kopnem zelo malo dogajanja glede na prejšnja leta, tradicionalnih stojnic ne bo. Tudi na morju so bile spremembe opazne že pred nedeljsko regato. Vse posadke z več kot osmimi člani so morale opraviti test na koronavirus ali pa jih še bodo. Danes in v soboto so v centru Trsta organizatorji Barcolane pripravili brezplačno testiranje.

Nastop bo dovoljen samo v primeru negativnega izvida vseh članov posadke. Omejeno je število posadk, a se jih je kljub temu prijavilo 1424, rekordnih 2689 so našteli ob jubilejni 50. izvedbi pred dvema letoma.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija