ODLIČEN ZAKLJUČEK V PORTOROŽU: Ana Planinšič in Teo Gerželj sta postala evropska podprvaka (FOTO)

Piran

Ana Planinšič in Teo Gerželj sta včeraj postala evropska podprvaka v mešanem jadralnem neolimpijskem razredu v 420 v Portorožu, kjer se je končalo odprto evropsko prvenstvo. Sodelovalo je 243 posadk iz 22 držav, med njimi tudi sedem slovenskih.

Piratova mlada jadralca Ana Planinšič in Teo Gerželj sta osvojila drugo mesto in srebrno kolajno. Roža Sabadin in Riana Arinova sta prvenstvo končala na 38. mestu, Jaka Valjavec in Vid Dobrinja pa na 39. mestu.

Rok Kovačič in Lara Božič sta bila 47., Jean Jakob Veznaver in Anton Rejec 62., Miran Gustin in Toni Rebec 99., Peter Koprivec in Rodion Krantov pa 105. Slovenska posadka v kategoriji U17 Martin Marušič in Neli Gulič sta prijadrala 70. mesto.

"Prvenstvo je za nami, na koncu sta Ana in Teo zadržala svoje mesto in končala kot 11. skupno, deveta Evropejca ter druga v kategoriji mešano. S tem rezultatom smo lahko zadovoljni, tudi 9. mesto skupno je v med toliko posadkami zelo dobro," je za Jadralno zvezo Slovenije ocenil slovenski trener Mitja Mikulin.

Čez dva dni se tekmovanje seli na Gardsko jezero, kjer bo svetovno prvenstvo mednarodne zveze Isaf. "Posadke tam ne bodo mešane, ampak bosta Rok in Teo jadrala skupaj in Ana in Lara skupaj v ženski konkurenci, tako da moramo narediti nekaj treningov v teh postavah, potem pa se morajo spet prilagoditi na mešane ekipe, saj jih v Grčiji čaka mladinsko evropsko prvenstvo. Čaka nas še dolgo poletje in dali bomo vse od sebe," je dodal Mikulin.

"Težko je opisati čustva, ampak mislim, da je to največji dogodek, ki ga je Pirat do danes izpeljal in je tudi odličen test za svetovno prvenstvo optimistov, ki nas čaka ob istem času drugo leto. Mislim, da se je končno tudi okolica zbudila in zavedla, kaj Pirat pomeni za to občino in nenazadnje Slovenijo. S ponosom se lahko ozremo na pretekla dva tedna in še z večjo motivacijo v prihodnost," je povedal predsednik Pirata Mitja Margon.

Prvenstvo je organiziral Pirat Portorož v sodelovanju s Tržaškim pomorskim klubom Sirena (TPK Sirena), klubom Societa velica Barcola e Grignano (SVBG) in ob podpori JZS ter Mednarodne zveze razreda 420.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija