'ODLETEL' JE PRVI MOŽ NACIONALNEGA PREISKOVALNEGA URADA: Do imenovanja novega urad vodi Igor Lamberger

Slovenija

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner je danes s položaja direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) razrešil Darka Muženiča. Za v. d. direktorja preiskovalnega urada je imenoval Igorja Lambergerja, so v sporočilu za javnost navedli na spletni strani policije.

Igor Lamberger

Kot so na policiji spomnili v sporočilu za javnost, lahko generalni direktor policije na podlagi zakona o organiziranosti in delu v policiji in zakona o javnih uslužbencih direktorja NPU razreši s položaja v enem letu od nastopa funkcije ali od imenovanja uradnika na položaj, ne glede na razloge, ki so našteti v tem zakonu.

Travner je za čas izvedbe javnega natečaja in do imenovanja direktorja NPU za v. d. direktorja urada imenoval Lambergerja.

Na policiji so navedli, da je bil Lamberger od leta 2002 do leta 2005 vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije, nato pa je med letoma 2005 in 2014 delal kot predavatelj na Višji policijski šoli, predaval pa je tudi na Fakulteti za varnostne vede. Med letoma 2014 in 2019 je delal kot namestnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, do imenovanja za v. d. direktorja NPU pa je bil zaposlen v službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi.

Muženič je premeščen v vodstvo policije. NPU, ki deluje znotraj uprave kriminalistične policije, je vodil od junija 2019. Muženič je zunanji in notranji javnosti znan po svoji strokovnosti in suvereni politiki vodenja, so v sporočilu za javnost navedli na policiji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  06 .05. 2020 ob  18: 46
Odletel? Ne daleč ima že drugo dobro službo.
Pri delavcih pa ni tako ampak odpoved.
Preveč administracije, ki vedno samo kroži in povzroča škodo.... Itd