Odkrili deklico, ki je živela v prtljažniku

Kronika

Francijo pretresa primer deklice, ki je očitno že od rojstva morala živeti v avtomobilskem prtljažniku. Njeno trpljenje so prekinili mehaniki, ki so deklico odkrili, potem ko je mati avtomobil pripeljala na popravilo.

Deklico, staro med 15 in 23 mesecev, so našli v petek. Eden od delavcev v avtomobilski delavnici je namreč zaslišal zvoke, ki so prihajali iz prtljažnika, ter ga odprl. Deklica je v njem ležala v lastnih iztrebkih, bila je dehidrirana in vročična. Odpeljali so jo v bolnišnico, zdravniki pa so ugotovili, da zaostaja v rasti in razvoju.

Malčica "je bila skrita, očitno od rojstva, in kar je še huje, trpi za hudimi motnjami v razvoju", je povedal lokalni tožilec Jean-Pierre Laffite. Situacija je po njegovem "neverjetna".

Dekličino 45-letno mati in njenega 40-letnega partnerja so v nedeljo aretirali in obtožili zlorabe ter ogrožanja mladoletnika. Grozi jima do deset let zaporne kazni.

Mati je policiji povedala, da je rodila na skrivaj in da o dekličinem obstoju nihče ni vedel, niti njen partner, ki je dekličin oče. Par ima še tri otroke - štiriletno deklico in dva fanta, stara devet in deset let. Po aretaciji staršev so otroke prevzeli socialni delavci.

Tako mati kot oče sta portugalskega rodu in sta oba brezposelna.

Delavec v mehanski delavnici, ki je odkril deklico, Guillaume Iguacel pa je povedal, da ga je odkritje močno šokiralo. "Še vedno imam težave s spanjem, bil je grozljiv prizor," je poudaril. Dodal je še, da mati ni izražala velike zaskrbljenosti. "Bili smo globoko šokirani, ker se ji vse skupaj ni zdelo nenormalno," je dodal.