ODKRIJTE IZOLSKO SKRIVNOST IN SE RAZVAJAJTE PO RIMSKO: Ste za radovedno in aktivno ali razkošno in gurmansko doživetje?

Izola

To poletje obiskovalcem Izole ne bo dolgčas. Na Turističnem združenju so pripravili dve novi doživetji, ki bosta razveselili vse vedoželjne duše, pa tudi tiste, ki se raje prepuščate hedonizmu in kulinaričnim užitkom. Doživetji lahko popestrita dopustovanje kot tudi nudita idejo za drugačno preživljanje družabnih srečanj.

Izolsko kulturno dediščino boste lahko spoznavali z nevidnim prijateljem, ki vas bo zabaval s pripovedmi, vas postavljal pred raznolike izzive in vam na koncu razkril eno najbolj čuvanih izolskih skrivnosti. Kdo je ta skrivnosti spremljevalec, boste odkrili samo tisti najbolj vztrajni, ki boste pustolovsko igro na prostem odigrali do konca.

Kulturna dediščina bo rdeča nit tudi drugega, bolj premium doživetja, prek katerega boste lahko odpotovali 2.000 let nazaj v čas. Obiskovalci se boste namreč prelevili v pravo rimsko gospodo in se udeležili ene od ekskluzivnih večerij na lokaciji nekdanje rimske vile v zalivu San Simon. Poleg rimske kulinarike bo vašo dušo pobožal še najlepši sončni zahod.

Pozabljena izolska skrivnost

Če ste ljubitelji iger pobega in imate radi aktivno druženje, vas bo izolska pustolovščina na prostem nedvomno navdušila! Popeljala vas bo na raziskovanje zgodb izolskih uličic in trgov ter razkrila skrivnosti, ki ob običajnem sprehajanju po strnjenem mestnem jedru ostanejo skrite. Ob prijaznem sprejemu vodiča v Izolani, hiši morja, ste kmalu predani pod okrilje skrivnostne osebe, ki vas prek aplikacije popelje na pot spoznavanja izolskega mestnega jedra in skozi 11 izzivov. Namigi so zabavni, zaključek igre pa presenetljiv!

Igro lahko igrate v času odprtja Izolane – hiše morja, ki je tudi vstopna točka tega zabavnega doživetja. Lahko jo igrate v paru, v skupini do pet, za vas pa so pripravili še možnost tekmovanja dveh skupin hkrati. Zabavno, kajne?

Preverite proste termine in čim prej rezervirajte svojega!

Rimski okusi pod zvezdami

Butično kulinarično doživetje mami, da izkusite rimsko dediščino z vsemi čuti, na način, ki ga niste vajeni. Prelevili se boste namreč v pravo rimsko gospodo. V čarobnem ambientu arheološkega parka Simonov zaliv, ki se ponaša z največjimi površinami rimskega mozaika v Sloveniji, vas bosta pričakala rimska obedovalnica na prostem (tako imenovani triklinij) in njen oskrbnik – vilikus.

Ta bo tekom magičnega večera za vas skrbel s svojimi pripovedmi in posebno pozornostjo. Z njim boste na primer darovali kanček prve rimske zdravice bogu Bakhu. Okušanje presenetljivih okusov rimske kulinarike bo začinjeno s čudovitim sončnim zahodom ob morju in dih jemajočim nastopom umetnice iz Akvileje, ki jo je samo za vaš obisk najel gospodar – dominus.

Za rimski večer so že razpisani prosti termini. Sama večerja in program sta načeloma zastavljena za večjo skupino ljudi, do največ devet oseb. Vabljeni, da se odpravite na hedonistično popotovanje v začetek drugega stoletja.

Pozabite na vaš vsakdan in se prepustite razvajanju in čarobnosti nekega drugega kraja in časa. Rezervirajte svoje rimsko doživetje!

Naročnik oglasa je Turistično združenje Izola, g.i.z.