ODGOVORNOST JE NA VSEH NAS: Koprski policisti danes o nasilju v družini in dilemah v zvezi s prijavljanjem

Koper

Na Policijski upravi (UP) Koper bodo danes preko spleta izvedli preventivno delavnico, ki bo namenjena tematiki nasilja v družini.

Nasilje je pogostokrat tabu tema v družbi, je v veliki meri prikrito in najpogosteje so žrtve nasilja ženske in otroci. Prav družina je lahko velikokrat za marsikoga najbolj nevaren kraj, pojasnjujejo policisti.

Na delavnici bodo govorili o prepoznavanju nasilja, pa tudi o zgrešenih predstavah o nasilju v družini. Izpostavili bodo dileme v zvezi s prijavljanjem ter vlogo policije in njene ukrepe (na primer prepoved približevanja). Govorca s PU Koper, kriminalistični inšpektor Cvetko Kokalj in policistka Aleksandra Norbedo, bosta pojasnila vse postopke policije v povezavi z nasiljem v družini.

PREVENTIVNA DELAVNICA - Nasilje v družini Nasilje je pogostokrat tabu tema v družbi, je v veliki meri prikrito in...

Posted by Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper on Sunday, October 24, 2021

Delavnica bo potekala v živo, in sicer danes, 27. oktobra, ob 17. uri. V preventivni delavnici, ki bo izvedena preko aplikacije ZOOM (Meeting ID: 915 3007 3307, Passcode: 96M00f), lahko sodelujete vsi. Pri tem na PU Koper poudarjajo, da se lahko pridružite tudi anonimno, brez slike, vprašanja pa jima boste lahko postavljali tako direktno kot tudi v klepetalnici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija