ODERUŠKI PIRANSKI TAKSISTI: Za vožnjo od Portoroža do Seče 40 evrov, občina napoveduje ukrepe

Piran

Piranska občina je že leta 2015 sprejela odlok, s katerim so določili maksimalno ceno za izvajanje taksi prevozov. A kot kaže, se je nekateri taksisti ne držijo in zaračunavajo tudi vrtoglavo visoke cene, kar pa slabo vpliva na podobo Pirana kot turistične destinacije. S pričetkom nove turistične sezone bo občina zato poostrila nadzor.

Odlok piranske občine iz leta 2015 določa, da maksimalna cena za taksi prevoz od 0 do 3 kilometrov lahko znaša največ 8 evrov z DDV. Za vsak naslednji prevožen kilometer pa 2 evra z DDV (za vozila 4 + 1 sedež) oziroma 2,5 evra z DDV (za vozila 8 + 1 sedež).

Odlok je bil sprejet prav na pobudo večine piranskih taksistov, a so na občini prejeli več prijav, ki dokazujejo, da so cene, ki jih zaračunavajo nekateri taksisti, vrtoglavo višje, če ne celo oderuške. Tako domačinom kot turistom naj bi zaračunali tudi 25 evrov za vožnjo od Pirana do Portoroža, za vožnjo od Portoroža do Seče pa celo 40 evrov.

"Kar negativno vpliva na podobo naše turistične destinacije in meče slabo luč tako na vse taksiste kot na turistično destinacijo," poudarjajo na piranski občini. Zato bodo pred pričetkom turistične sezone poostrili nadzor nad taksi službami. 

Vse uporabnike taksi prevozov pozivajo, da v primeru zaračunavanja previsokih tarif, shranijo izdani račun in kopijo pošljejo po elektronski pošti na redarstvo@mir.piran.si ali na naslov Občina Piran, Tartinijev trg 2, 6330 Piran.

Višina maksimalnih tarif, z informativnimi razdaljami (med Piranom, Portorožu, Lucijo in letališčem – vir google maps), je razvidna na informativnih tablah, ki so nameščene na osrednjem taksi postajališču v Piranu in Portorožu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjočola |  20 .02. 2020 ob  21: 30
-2
Bistvo taxi službe ni poceni prevoz, temveč hiter prevoz takorekoč "kjerkoli-kadarkoi-kamorkoli".
Tudi ob 1h ponoči na Malijo,.

Res pa je, da bi lahko taxi službe za nekatere bolj pogoste relacije uvedle neke "fiksne" tarife.
Takšna tarifa je bolj transparentna, in gostu bi bilo že vnaprej jasno, koliko ga bo stala vožnja do destinacije.
Takšna praksa je pogosta v nekaterih prestižnejših turističnih krajih v tujini.

S tem taksist pridobi zaupanje, gost pa soliden prevoz brez fige v žepu.

Sicer pa: nisem pogost uporabnik taxi storitev, ampak kadarkoli sem v nočnih urah potreboval taxi, vedno mi je voznik VNAPREJ pošteno in korektno povedal okvirno ceno prevoza).


Veronika Izabela |  20 .02. 2020 ob  14: 54
Končno nekdo z jajci, ki vodi občino. Tako se dela.
max |  20 .02. 2020 ob  10: 57
fake taxi tariffa.