ODDAJATE NEPREMIČNINO ŠTUDENTOM? Ne zamudite razpisa ministrstva za subvencije zasebnim študentskim domovom

Slovenija

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je danes v Uradnem listu objavilo javni razpis za zasebne študentske domove za študijsko leto 2023/24. Okvirna višina sredstev razpisa je največ do 134.000 evrov, kar predstavlja 350 ležišč. Rok za oddajo prijave je 28. februar.

Kot so zapisali na ministrstvu, je predmet razpisa izbira zasebnih zavodov in drugih zasebnih pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov posameznikov, registriranih za dejavnost zasebnih študentskih domov, ki sprejemajo študente v skladu z določili pravilnika in ki jim bo ministrstvo dodeljevalo subvencije za bivanje študentov.

Namen javnega razpisa je povečanje bivalnih zmogljivosti za študente. Ministrstvo zaradi celostnega reševanja problematike bivanja študentov preko javnega razpisa izbira zasebne študentske domove, ki s svojimi kapacitetami dopolnjujejo in povečujejo te zmogljivosti, so pojasnili.

Na razpisu lahko kandidirajo prijavitelji, ki so ob oddaji vloge na javni razpis pri pristojnem organu registrirani za dejavnost študentskih domov in ki študentom zagotavljajo opremljeno sobo, skupne in pomožne prostore, vzdrževanje stavbe, opreme in napeljav po sanitarno-tehničnih predpisih, električno energijo za razsvetljavo in drugo uporabo, možnost internetne povezave, hladno in toplo vodo, možnost kuhanja, posteljno perilo, vzdrževanje reda in čistoče v skupnih in pomožnih prostorih, ogrevanje prostorov v skladu s predpisi in ustrezne prostore v primeru subvencioniranega bivanja študenta z otrokom.

Drugi pogoj je, da bodo prijavitelji proste zmogljivosti za bivanje študentov objavljali v skupnem javnem razpisu za sprejem in podaljšanje bivanja, ki ga za posamezno študijsko leto objavi ministrstvo na spletnem portalu eVŠ. Tretji pogoj je, da bodo prijavitelji študentu zmanjšali ceno bivanja za toliko, kolikor znaša subvencija, četrti pa, da ponujajo sedem ali več ležišč.

Pri dodelitvi subvencij za bivanje študentov za študijsko leto 2023/2024 bo 90 odstotkov oz. 315 ležišč ministrstvo namenilo prijaviteljem, ki imajo z njim že sklenjeno pogodbo za študijsko leto 2022/2023 in 10 odstotkov oz. 35 ležišč za nove prijavitelje.

Prijave se oddajo osebno ali po pošti. Komisija za vodenje postopka za izbiro študentskih domov bo odpiranje prijav začela 1. marca, prijavitelji pa bodo o izboru obveščeni najpozneje v 45 dneh od odpiranja prijav, je še zapisano v Uradnem listu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija