Odbojkarice Go Volley slavile doma

Goriška

Odbojkarice Go Volleyja so v tekmi 11. kroga 1. DOL za ženske v Novi Gorici premagale Kemo Puconci s 3:1.

Odbojkarice Keme bi že v Novi Gorici lahko potrdile uvrstitev v modro skupino nadaljevanja prvenstva, toda na to bodo morale še malo počakati. Proti Novogoričankam so igrale preslabo, da bi se lahko veselile, na drugi strani pa so domače pokazale eno od boljših letošnjih predstav, tako da so zasluženo slavile. Tokrat so imele le eno obdobje slabe igre, zaradi katerega so izgubile drugi niz, a so se nato hitro pobrale in gladko prišle do zmage, s katero so dokazale, da tudi one računajo na uvrstitev med najboljših šest slovenskih ekip.

Gostje so v Novo Gorico dopotovale brez Sare Sakovič, kar se jim je v igri še kako poznalo. Njihov napad ni našel orožja proti domačemu bloku, v katerem je blestela Tina Grudina (10 blok točk, skupaj 21). Prav tako je škripal tudi gostujoči sprejem, ki sta ga luknjali predvsem domača kapetanka Katarina Spačal in Teja Bavdaž. Če dodamo, da je odlično igrala tudi Teja Kolbl, je jasno, zakaj so bile Prekmurke v Novi Gorici brez možnosti.

Pri prvem tehničnem odmoru so domače že vodile z 8:5, toda gostje so jih že na 10. točki ujele. Odločilni trenutki prvega niza pa so prišli po izidu 13:12, ko so domače z delnim izidom 7:1 ušle (20:13), prednost pa zadržale do konca. V drugem nizu so Goričanke že vodile s 17:10, nato pa zašle v krizo, Kema jih je dohitela in v končnici tudi prehitela. Toda to gostiteljic ni zmedlo, saj so hitro spet zagospodarile na igrišču, gladko prišle najprej do tretjega, nato pa kljub začetni pobudi gostij tudi do četrtega niza.