OD VČERAJ PLAČLJIVO TUDI TO PARKIRIŠČE NA MARKOVCU: Kakšni so načrti s parkirno hišo pod TPC-jem?

Koper

Še eno parkirišče v koprski občini se je uvrstilo na seznam tistih, ki so (po novem) plačljiva, in sicer parkirišče pri Mercatorju na Markovcu. Trend plačljivih parkirišč se iz centra, kot kaže, širi tudi v ostala naselja. Kakšni pa so načrti s parkirno hišo pod TPC-jem? 

O omenjenem parkirišču ob Mercatorju na Markovcu smo že poročali. Koprska Marjetica je v sredini tega meseca postavila temelj za parkirni avtomat, zarisali so še talno prometno signalizacijo in asfaltirali poškodovane dele. Parkirišče pri Mercatorju je tako od včeraj plačljivo

Kot so nam pojasnili na Marjetici, je prva ura parkiranja brezplačna, za vsako nadaljnjo pa je treba odšteti 1 evro. Dodali so, da bo možen tudi nakup abonmaja.

Omenjeno parkirišče pri Mercatorju je bilo sicer izredno priljubljeno med stanovalci bližnjih blokov, ki so z dolgotrajnim parkiranjem na njem povzročali težave kupcem Mercatorja in drugim obiskovalcem TPC-ja. Med trajno parkiranimi avtomobili pa se je našlo tudi nekaj odvrženih. 

Bo plačljiva tudi parkirna hiša pod TPC-jem?

Na Markovcu je tako med obiskovalci kot med stanovalci bližnjih blokov zelo priljubljeno tudi parkirišče oziroma parkirna hiša pod TPC-jem. Zato smo na Mestni občini Koper, ki upravlja z omenjenim parkiriščem, vprašali, ali bo v bližnji prihodnosti plačljiv tudi to. Kot so nam pojasnili, na javnih parkiriščih na Markovcu za zdaj ne načrtujejo uvedbe plačljivega parkirnega režima.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  26 .04. 2022 ob  14: 09
Končno boš lahko prišel v trgovino in našel parkirišče, ki je namenjeno kupcem in ne vsemu ostalemu
štupido |  26 .04. 2022 ob  12: 21
Ko si kupil stanovanje v nokturnu si dobil parkirni prostor. Ko si kupil stanovanje v zelenem parku si dobil parkirni prostor in prav tako si dobil parkirni prostor ko si kupil stanovanje v blokih pod tpcjem na markovcu. Zdaj mu pravijo "javno parkirišče".
Prognostik |  26 .04. 2022 ob  10: 14
Koliko pločevine je na Markovcu, da boli glava....