OD PONEDELJKA DO KONCA MARCA: Promet skozi predor Markovec dvosmerno po eni cevi

Koper

Od ponedeljka do konca marca bo promet skozi predor Markovec tekel dvosmerno po eni cevi. Kot so pojasnili na Darsu, namreč dela pri izgradnji kabelske kanalizacije za nov 110 kV električni kablovod med Koprom in Izolo vzdolž obalne hitre ceste prehajajo v sklepno fazo, kar terja popolno zaporo cevi predora iz smeri Izole proti Kopru.

Iz smeri Kopra proti Izoli bo promet potekal po desnem voznem pasu, iz Izole proti Kopru pa bo med priključkom Izola in vstopom v predor izvedena preusmeritev prometa z ene polovice hitre ceste na drugo. Priključka Semedela in Izola bosta odprta, so zapisali na Darsu.

Dvosmerni promet skozi eno predorsko cev bo potekal ob omejitvi hitrosti vožnje na 60 kilometrov na uro, v primeru poslabšanja razmer v predoru se bo zmanjšala na 40 kilometrov na uro. Prevozi nevarnih snovi bodo dovoljeni zgolj v nočnem času, med 23. in 5. uro zjutraj.

V času spremenjene prometne ureditve bodo skozi predorsko cev omogočeni samo prevozi vozil, katerih širina ne presega tri metre. Obvoz za ostala vozila bo po glavni cesti Šmarje-Dragonja.

Na Darsu zlasti v prometnih konicah pričakujejo zgostitve prometa in zastoje. Voznike prosijo, da pozorno spremljajo prometno signalizacijo in dosledno spoštujejo predpisane hitrosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  04 .03. 2024 ob  09: 34
Bojo kabel vlekli skozi tunel?