OD PIRANA DO FIESE PO BOLJ VARNI POTI: Uredili bodo pločnik, ob plaži tudi parkirišče (FOTO)

Piran

Občina Piran nadaljuje z urejanjem varne peš povezave med Piranom in priljubljeno naravno plažo v Fiesi. Po lanskoletni ureditvi pločnika od Arz do gramoznega parkirišča v Fiesi občina letos nadaljuje z izgradnjo pločnika od parkirišča na ovinku do območja jezera ter do navezave na obstoječo naravno pot ob njem.

Poleg ureditve pločnika v dolžini okoli 300 metrov bo poskrbljeno tudi za urejeno parkiranje. V drugi fazi so predvidena dela razdeljena v več sklopov, so danes sporočili z občine.

Pred sezono bodo tako izvedli prvi sklop, ki zajema varno nadaljevanje obstoječega pločnika mimo velikega gramoznega parkirišča do uvoza proti Kampu Fiesa. Omenjeni sklop predvideva ureditev obstoječega gramoznega parkirišča, kjer bo mogoče parkiranje 52 osebnih vozil, ureditev obstoječega neurejenega pločnika minimalne širine 120 centimetrov od gramoznega parkirišča do uvoza proti Kampu Fiesa v dolžini približno 310 tekočih metrov. Pločnik bo ustrezno utrjen in asfaltiran, da bo omogočal pešcem varno pot do jezera, kjer ne bo treba pešcem več hoditi med vozili.

Prav tako prvi sklop predvideva tudi ureditev parkirišča med pločnikom in cesto na nivoju ceste, kjer bo 25 parkirišč za motorna kolesa in 54 parkirišč za osebna vozila, pripravljalna gradbena dela za namestitev javne razsvetljave ter urejen prehod za pešce v neposredni bližini jezera.

Z deli na prvem sklopu, za katera bo občina odštela slabih 70.000 evrov brez DDV, bodo predvidoma zaključili do 15. maja. V naslednjih sklopih pa bodo predvidoma po poletni sezoni nadaljevali dela z ureditvijo javne razsvetljave, pločnika ter pripadajoče cestne infrastrukture, so še navedli na piranski občini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija