OD OSMICE DO BUTIČNEGA TURIZMA: Kako 29-letni David v Marezigah razvija uspešno zgodbo

Koper

V istrski vasici Marezige, slabih 10 kilometrov iz Kopra, je pred petimi leti takrat 24-letni David Lakošeljac iz Kmetije Štok začel novo zgodbo. Ko je prevzel družinsko osmico, ki je v koprskem zaledju uspešno delovala že 25 let, se je odločil za nadgradnjo. Odprl je turistično kmetijo in restavracijo, ravnokar pa zaključuje pomembno naložbo v veliko teraso in butične sobe.

Danes 29-letnik, ki je vodenje družinskega posla sicer prevzel že pred petimi leti, ima velike načrte. Medtem ko njegov oče še vedno skrbi za vinograde, je sam zadolžen za vodenje turistične kmetije in restavracije. Z odprtjem restavracije je naredil korak naprej od osmice in preskok v kvaliteti kulinarične ponudbe, v kateri je poudarek na svežih, lokalnih izdelkih. "Posodobili in razširili smo ponudbo, tako da lahko vsak najde nekaj zase. Večino ponujenih pridelkov pridelamo sami, ostale pa odkupimo od lokalnih kmetov," ponosno razlaga mladi podjetnik, ki se poleg z gostinstvom ukvarja še z IT-jem, ima namreč tudi podjetje za razvoj spletnih aplikacij.

V lanskem letu je kandidiral za evropska sredstva za razvoj podeželja, razplet razpisa pa pričakuje v kratkem. V Marezigah ravnokar zaključujejo investicijo v veliko teraso in sobe. "Uredili bomo štiri sobe in en apartma, skupaj za 12 oseb. Razvijamo butični turizem, v katerem bodo gostje uživali v odlični istrski kulinariki," opisuje svoje načrte.

Na turistični kmetiji sicer gostijo tudi večje zaprte skupine, organizirajo pa tudi vodene degustacije vin.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija