OD KANDIDATKE ZA EVROPSKO POSLANKO DO TIHOTAPKE: Je Lidija Mavretič tihotapila migrante?

Slovenija

Po neuradnih informacijah POP TV naj bi policisti pred 14 dnevi pri tihotapljenju migrantov ujeli Lidijo Mavretič, ki se je leta 2004 potegovala za mesto evropske poslanke kot kandidatka Združene liste socialnih demokratov. V SD ob tem poudarjajo, da Mavretičeva ni članica njihove stranke, prav tako v SD ni nikoli zasedala nobene funkcije.

Lidija Mavretič

Kot so še zapisali v odzivu na poročanje medijev, Mavretičeva v okviru SD ni bila aktivna od leta 2004. "Kar vemo o dogodku, s katerim je domnevno povezana, smo izvedeli iz medijev. Če navedbe medijev držijo, gre za nesprejemljivo dejanje, ki ga v stranki SD ostro obsojamo," so zapisali.

POP TV je namreč že v četrtek poročal, da naj bi bila Mavretičeva in soprog vpletena v tihotapljenje migrantov. Kot je spomnila televizija, je policija konec julija sporočila, da so v štirih slovenskih krajih ujeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo, in dodali, da so pri tem v Sodražici prijeli dva slovenska državljana in enega Pakistanca, ki so osumljeni prevoza in organizacije prevoza tujcev.

Po informacijah televizije bi naj šlo za Mavretičevo in njenega soproga. Mavretičeva naj bi v času prijetja na območju kočevsko-ribniške regije iz avtomobila že uspela izpustiti tujce, njen soprog pa naj bi bil ujet skupaj z njimi. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila, je poročal POP TV.

Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, podana pa je bila tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Mavretičeva je javnosti sicer postala znana leta 1996, ko je postala prva vinska kraljica Slovenije, še poročajo mediji. Zatem se je podala v politične vode in pred 15 leti neuspešno kandidirala za evropsko poslanko.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija