OD JUTRI ZAPRT DEL PARKIRIŠČA ZA BARKO: Preverite, kje je koprska občina zagotovila nadomestna parkirna mesta

Koper

Za poslovnim objektom Barka v Kopru se bodo v sredo začela dela za gradnjo parkirne hiše P + R Sonce. Družba Makro 5 bo na večjem delu parkirišča vzpostavila gradbišče, tako da bo del parkirišča zaprt. Koprska občina bo zato dodatna parkirna mesta zagotovila na izpraznjeni deponiji ob parkirišču in na parkiriščih bližnjih trgovskih centrov.

Na parkiriščih Za Barko 1 in 2 bo na voljo predvidoma 120 parkirnih mest za imetnike abonmajev in dovolilnic, zanje bo občina zagotovila še dodatnih 60 parkirišč na izpraznjeni deponiji v neposredni bližini gradbišča, so danes sporočili iz Mestne občine Koper.

Uporabniki parkirišča za Barko si lahko v času del zagotovijo parkirna mesta na drugih parkiriščih v neposredni bližini. 100 parkirnih mest bo tako na voljo na parkirišču pred trgovskim centrom Park Center, abonma bo na voljo od srede dalje, za 20 evrov na mesec pa si ga uporabniki lahko zagotovijo na telefonski številki vzdrževalne službe Park Centra 040 327 000.

Občina se za dodatne parkirne površine dogovarja tudi s trgovinama Hofer in Harvey Norman, o možnostih parkiranja na teh dveh parkiriščih pa bodo občane obvestili v prihodnjih dneh.

Gradnja garažne hiše Sonce bo trajala enajst mesecev, naložba pa bo sklenjena do konca avgusta 2022, so še spomnili na občini.

Z gradnjo nove parkirne hiše Sonce bo Koper bogatejši za novih 462 parkirnih mest v treh etažah, od katerih jih bo 23 prilagojenih invalidom, devet pa staršem z otroki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija